Rattenplaag bestrijden: wat moet je doen?

ratten bestrijden

Ratten zijn constant op zoek naar een nestplaats en voedsel. Als je nestmateriaal, knaagschade of uitwerpselen opmerkt, kan je beter meteen een ongediertebestrijder contacteren. Ratten kunnen namelijk een heuse plaag vormen.

Ongediertebestrijder Ferokill helpt je telefonisch al om na te gaan of het om een rattenplaag of om ander ongedierte gaat. Je kan vervolgens meteen zelf actie ondernemen door vallen of gif te plaatsen en kieren in muren of onder deuren te dichten. Aarzel hier niet te lang mee en zoek ook zo snel mogelijk uit waar ze hun eten vandaan halen. Dat kan gaan over een hondenbak die buiten staat of een vuilniszak. Neem de voedingsbron dan onmiddellijk weg. Ruim verder ook rommelige ruimtes op, want daar kunnen ratten zich makkelijk schuilhouden.

Een rattenplaag bestrijden kan je echter niet alleen. Er zijn heel wat zaken waarmee je rekening moet houden. Gebruik je lokaas, dan moet dat aantrekkelijker zijn dan het voedsel dat ze sowieso bij jou vinden. Anders heeft het geen effect. En ook enkel vergif leggen is niet voldoende. Ratten worden steeds slimmer en zullen het vergif niet aanraken als er nog een andere voedingsbron aanwezig is.

 

Hoe gaat Ferokill te werk?

Een professionele ongediertebestrijder onderneemt verschillende stappen in een tijdspanne van twee tot drie weken. Ferokill maakt gebruik van lokdozen om de ratten te bestrijden. We komen eerst langs om deze lokdozen te installeren op plaatsen waar we sporen van ratten vinden. In de lokdozen zit een lokaas ter vervanging van hun bestaande voedselbron. Een tweede stap is de ‘wering.’ We bekijken hoe de ratten binnen zijn geraakt en sluiten de toegang af. Ook zorgen we dat ze nergens anders meer voedsel kunnen vinden. Tot slot komt Ferokill tijdens een tweede bezoek de lokdozen aanvullen of op andere strategische plekken zetten.

Ook na de bestrijding is het belangrijk om alert te blijven. Blijf controleren op nestmateriaal, knaagschade of uitwerpselen, want het is niet omdat je één of meerdere ratten gevangen of vergiftigd hebt, dat het hele nest uitgeroeid is. Haal het gif dus nog niet meteen weg, ruim rommel op en laat geen voedsel open liggen.

 

Zijn lokdozen veilig?

Onze lokdozen zijn stevig afgesloten. Kinderen kunnen er niet in en het product kan er niet zomaar uit vallen. Heb je huisdieren, dan geeft Ferokill extra advies om te zorgen dat zij veilig blijven. We werken steeds met een oplossing op maat en helpen je met het kiezen van het juiste lokaas en het plaatsen van lokdozen, vallen en klemmen.

 

Hoe kan ik een rattenplaag bestrijden in de buurt?

Als het rattennest zich niet bij je thuis bevindt, is het iets lastiger om de plaag te bestrijden. Komt het probleem van bij de buren of een gemeentelijk domein, dan is het aangewezen om met alle betrokkenen samen te werken. Ook hier kan een professionele ongediertebestrijder hulp bieden. Een plaag kan zich bijvoorbeeld voordoen in rioleringen in de buurt, leegstaande panden of kelders. In dat geval moet het probleem meteen heel grondig aangepakt worden.

 

Afbeelding in header: Taton Moïse

Meer over ratten!

Gerelateerde berichten

  • winter ongedierte

    Ongedierte in de winter: voor welke soorten moet je oppassen?

    Als de dagen beginnen te korten en de temperatuur begint te zakken, dan weet je het: de winter komt eraan. We blijven vaker binnen en maken het gezellig. Helaas hebben sommige diersoorten exact dezelfde reflex. Ze ontsnappen aan de kou en de honger door je huis binnen te dringen. Hoe......

    Lees meer >

  • rat keuken

    Het verschil tussen rat en muis: welk beestje heb je in huis?

    Wanneer je iets hoort knagen in je koekenkast of kabels, gaat het meteen ook knagen in je hoofd: zit ik met een muis of met een rat? Eens je die zaak hebt uitgeklaard, weet je ook nog niet met welke muis of rat je zit. Heb je last van de......

    Lees meer >

  • zelf ratten bestrijden

    Zelf ratten bestrijden: hoe begin ik eraan?

    Last van ratten in huis? Wees er dan snel bij voor je met een grote plaag te maken krijgt. Is de plaag nog voldoende klein? Dan kan je ze zelf bestrijden met de juiste middelen en een goede knowhow. Ratten laten zich namelijk niet snel vangen. Bij grotere plagen heb......

    Lees meer >