Luchtgommen – Houtherstel

Je hout als nieuw laten lijken? Dat kan via een techniek die we luchtgommen noemen. We verwijderen oude lagen verf of was van houten oppervlakken om ze nieuw leven in te blazen.

Neem contact op

Luchtgommen van hout, een alternatief voor zandstralen

Is je hout zodanig aangetast door de houtworm? Dan geven we het haar oorspronkelijke uitstraling terug door middel van luchtgommen.

Voor een behandeling tegen houtworm kunnen we de ondergrond luchtgommen. Dit kan gaan van houten trappen, balken en deuren tot bedden en andere houten meubels. Geen houtworm in je hout? Ook dan komen we je hout luchtgommen.

 

Hoe werkt luchtgommen?

Luchtgommen is een stralingstechniek om hout nieuw leven in te blazen. Het verwijdert vuil, beschadigingen of oude afwerkingslagen (verf, vernis) van houten oppervlakken. Door hout te laten luchtgommen herstel je de oorspronkelijke look van het hout.

Onze specialist behandelt het hout door het onder zachte druk te stralen met zachte, keramische, diamantvormige korrels. Het is ecologisch en minder agressief dan zandstralen. Daarom is luchtgommen ook geschikt voor meer fragiele houten oppervlakken, omdat de zachte druk een minimale impact heeft op de ondergrond. Het heeft een gommend effect en houdt de ondergrond intact.

Wat is het verschil tussen luchtgommen en zandstralen?

De technieken zijn enigszins vergelijkbaar. Zowel bij zandstralen als luchtgommen gebruikt men straalkorrels die tegen het oppervlak worden geblazen. Het verschil zit ‘m in de druk en de spuitopening.

Bij zandstralen gebeurt dat met grote druk en een fijne spuitopening, terwijl bij luchtgommen met een lage druk en grotere spuitopening. Zandstralen is hierdoor wat agressiever voor het hout.

Luchtgommen daarentegen is een zachtere techniek dan zandstralen, waardoor het geschikt is voor fragielere en meer gedetailleerde oppervlakken. Ook worden er bij luchtgommen geen chemische middelen gebruikt, terwijl dat bij zandstralen wel het geval is.

Veelgestelde vragen

Benieuwd naar het verschil tussen boktor en houtworm? Niet helemaal duidelijk wat uitkrabben of injecteren is? Wil je het verschil weten tussen luchtgommen en zandstralen? Of meer weten over de producten die we gebruiken?

Bekijk onze veelgestelde vragen

Pieter, onze houtspecialist

Contacteer ons en Pieter komt bij je langs voor een inspectie!

UPDATE: voorlopig laat onze planning het helaas niet toe om nieuwe houtprojecten aan te nemen. We hopen je zo snel mogelijk weer van dienst te zijn!

Contacteer ons voor een inspectie

Onze houtservices zijn een lokale dienst. Daarom bieden wij deze dienst enkel aan in de onderstaande regio’s.

Woon je buiten deze regio? Dan kan je altijd contact opnemen en dan kijken we wat we voor je kunnen betekenen.

Contacteer ons nu

Contacteer ons voor meer informatie over onze houtdiensten of voor een inspectie.

  Ik ben een:*

  Hoe wil je door ons gecontacteerd worden?*

  Van welk ongedierte heb je last?

  Vul deze code in in onderstaand veld: captcha

  Last van houtworm?

  Wees er dan snel bij, voor ze enorme schade kunnen aanrichten.

  Bekijk onze oplossingen