Tips

Onze beste tips en advies tegen ongedierte

Neem contact op

Ongedierte in de lente: welke beestjes mag je verwachten? En hoe bestrijd je ze?

Eindelijk! Een klare hemel wanneer je naar het werk vertrekt, een zon die zich steeds vaker laat zien en gezellige terrasjes die weer worden uitgestald. De lente is in het land, en dat brengt veel goeds met zich mee. Maar ook een paar bezorgdheden… En dan hebben we het niet…

Lees meer >

Zo vermijd en bestrijd je een vliegenplaag in de horeca- of voedingssector

Ze draaien in cirkels aan je plafond, zoemen tegen je ramen of landen op je huisbereide maaltijd: vliegen. Vreselijk irritant zijn ze, en daarbovenop ook onsmakelijk. Daarom houd je ze niet alleen graag uit je huis, maar ook uit je bedrijf – zeker wanneer je in de horeca- of voedingssector…

Lees meer >

Ongedierte in de winter: voor welke soorten moet je oppassen?

Als de dagen beginnen te korten en de temperatuur begint te zakken, dan weet je het: de winter komt eraan. We blijven vaker binnen en maken het gezellig. Helaas hebben sommige diersoorten exact dezelfde reflex. Ze ontsnappen aan de kou en de honger door je huis binnen te dringen. Hoe…

Lees meer >

Wat zijn motmuggen, en waarom zijn ze plots met zoveel in je huis?

Een klein vliegje met twee grote, ronde vleugels dat je op de muur van je toilet of badkamer terugvindt. Déja-vugevoel? Dan zag jij al eens motmugjes of rioolvliegjes in je huis. Wat voor insect is het, welke overlast veroorzaken ze en vooral: wat heeft hun aanwezigheid te betekenen? FEROKILL legt…

Lees meer >

Van waar komen al die muggen en vliegen in huis, en wat kan ik eraan doen?

Heb jij al geïnvesteerd in een elektrische vliegenmepper? Zit er elke zomer standaard een dispenser in om nachtelijk bezoek van de mug tegen te gaan? Of hoor je al een tijdje verdacht veel gezoem komen vanop zolder? FEROKILL to the rescue! Wij gaan in dit artikel dieper in op de…

Lees meer >

Het verschil tussen rat en muis: welk beestje heb je in huis?

Wanneer je iets hoort knagen in je koekenkast of kabels, gaat het meteen ook knagen in je hoofd: zit ik met een muis of met een rat? Eens je die zaak hebt uitgeklaard, weet je ook nog niet met welke muis of rat je zit. Heb je last van de…

Lees meer >

Ongediertebestrijding met vergif: hoe schadelijk is het voor mens en dier en wat zijn de alternatieven?

Van fruitvliegjes op rijpe bananen tot bruine ratten in de tuin: iedereen heeft weleens last van ongedierte, en iedereen wil er zo snel mogelijk van verlost zijn. Heel vaak grijpen we dan naar vergif of insecticiden om het probleem op te lossen. Deze producten zijn zeker effectief, maar kunnen ook…

Lees meer >

Waarom zijn wespen agressiever in augustus & september?

De zomer waar we zo lang op gewacht hebben, lijkt in september nu toch zijn opwachting te maken. Barbecues worden ingehaald, rosé wordt koud gelegd, vrienden worden uitgenodigd. Maar in de laatste zomermaanden hou je best ook rekening met een onuitgenodigde gast: de wesp. In augustus en september zijn wespen…

Lees meer >

Ongedierte in hotels: wat kan ik doen?

Plekken waar veel mensen samenkomen én voedingswaren behandeld worden, zijn een aantrekkelijke thuis voor tal van ongedierte. Van vliegende tot kruipende insecten, knaagdieren en voorraadinsecten, een hotel is om die redenen een waar paradijs voor ongedierte.

Lees meer >

Ongedierte in de bakkerij: zo pak je dat aan

Als bakker heb je meer dan genoeg aan je hoofd en wil je je focussen op de kern van je zaak, namelijk heerlijk brood verkopen. Ongedierte kan je dan ook missen als de pest. Ontdek hier alles over ongedierte in de bakkerij en hoe je dat preventief kan aanpakken.

Lees meer >

Ongediertebestrijding in een huurwoning: hoe werkt dat?

Of je nu huurder of verhuurder bent, ongedierte in een huurwoning geeft altijd extra problemen. Zowel de preventie als de bestrijding van ongedierte in een huurwoning is een gedeelde verantwoordelijkheid. Je leest er hier alles over.

Lees meer >

Wat zijn stofluizen? Stofluizen herkennen en voorkomen

Stofluizen leven van schimmels en zijn op zich niet schadelijk. Ze zijn verzot op vochtige ruimtes en komen daarom vaak voor in vochtige woningen, magazijnen of schuren. Je vindt ze in vochtig papier, natte vullingen van matrassen of kussen en vloer- of wandbekleding waarop vochtvlekken of schimmel gevormd is. Een…

Lees meer >

Wat zijn kleermotten en hoe kan ik ze herkennen?

Ontdek je gaatjes in kleding of kleine webben in je tapijt? Dan zit je waarschijnlijk met kleermotten in je kast. Lees hier wat deze beestjes precies doen en hoe je ze kan herkennen bij je thuis.

Lees meer >

Help, ik zit met kevertjes in huis! Dit zijn de meest voorkomende voorraadinsecten

Ontdek je kleine gaatjes in de verpakkingen van voedingswaren in je voorraad of stockage? Of zie je af en toe een mot vliegen in je oplagruimte? Dan zit je misschien met voorraadinsecten, zoals kleine kevers of motten. Hoe kan je ze herkennen en wat richten ze aan? Je leest het…

Lees meer >

De zomer komt eraan. Let op voor dit ongedierte!

De zomer staat voor de deur. Net zoals wij van het warme weer houden, doen veel soorten ongedierte dat ook. Wil je weten waar je mee te maken kan krijgen volgende zomer? En hoe je deze beestjes kan bestrijden en voorkomen? Lees dan zeker verder.

Lees meer >

Zelf vliegen bestrijden: hoe begin ik eraan?

Zet je in de zomer deuren en ramen open, dan kunnen de vliegen massaal binnen. Dit voorkomen kan je uiteraard doen door horren te plaatsen. Huisvliegen, fruitvliegjes, klustervliegen, rioolvliegjes, … noem maar op. Ze kunnen al snel een plaag vormen, dus wees er op tijd bij om ze te bestrijden….

Lees meer >

Hoe komen bedwantsen in mijn bed?

Bedwantsen zijn zeer vervelend ongedierte dat irritante, jeukende beten veroorzaakt bij mensen. Een plaag kan zich razendsnel verspreiden en is meestal moeilijk te bestrijden. Maar hoe komen die vervelende beestjes nu precies bij jou thuis in je bed terecht?

Lees meer >

Kan je zelf houtworm bestrijden?

Houtwormen blijven vaak lang onopgemerkt in huis, maar ze kunnen wel ernstige schade aanrichten. Je houten draagbalken worden instabiel of je houten kast valt uit elkaar. Je kan het ongedierte daarom maar beter buitenhouden, maar kan je houtwormen ook zelf bestrijden?  

Lees meer >

6 interessante weetjes over mieren

Mieren zijn fascinerende diertjes die een samenleving op zich vormen met hun eigen regels en gewoonten. Het is niet zonder reden dat mensen thuis een kolonie houden om te bestuderen. Maar wist je ook deze 6 interessante feiten over mieren al?  

Lees meer >

Zit ik nu met zilvervisjes, ovenvisjes of papiervisjes?

Wat uiterlijk betreft zijn ze bijna identiek, maar toch verschillen papiervisjes, ovenvisjes en zilvervisjes van elkaar. Ze behoren allemaal tot de soort van de franjestaarten en zitten graag in de warmte. Hoe weet je dan met welke insecten je te maken hebt? Je ontdekt het hier.  

Lees meer >

Hoe kan ik vlooien herkennen?

Lijkt het of je huisdieren zich constant aan het krabben zijn of jeukt het bij jezelf de hele tijd? Dan zit je misschien wel met vlooien in huis. Dat is niet alleen enorm vervelend, maar het kan ook leiden tot een ware vlooienplaag die moeilijk te bestrijden is. Ontdek hier…

Lees meer >

6 dingen die je nog niet wist over wespen

Met het mooie weer in aantocht, duiken binnenkort ook al die vervelende insecten weer op in je huis, op het terras of in de tuin. Wespen zijn daarbij vaak de boosdoeners, vooral voor wie allergisch is aan wespensteken. Maar wist je deze 6 dingen al over wespen?  

Lees meer >

Zelf ratten bestrijden: hoe begin ik eraan?

Last van ratten in huis? Wees er dan snel bij voor je met een grote plaag te maken krijgt. Is de plaag nog voldoende klein? Dan kan je ze zelf bestrijden met de juiste middelen en een goede knowhow. Ratten laten zich namelijk niet snel vangen. Bij grotere plagen heb…

Lees meer >

Zelf muizen bestrijden doe je zo

Muizen lijken op het eerste zicht schattige beestjes, maar je hebt ze toch liever niet in huis. Ze kunnen namelijk behoorlijk wat schade aanrichten aan je meubels of zelfs ziektes overdragen. Snel zijn is dus de boodschap. In dit artikel leggen we uit hoe je ze zelf kan bestrijden en…

Lees meer >

Wat is IPM? Integrated Pest Management uitgelegd

IPM staat voor Integrated Pest Management en is een methode van ongediertebestrijding gericht op het vermijden van schadelijke bestrijdingsmiddelen. Daarom zijn preventieve maatregelen een belangrijk onderdeel van het IPM-plan. FEROKILL ondersteunt jouw bedrijf om in orde te zijn met deze normen.

Lees meer >

Wat is de IFS Food-richtlijn?

De International Food Standard of IFS is de Frans-Duitse tegenhanger van de Britse BRC-standaard op vlak van voedselveiligheid. Het is een internationale richtlijn die in meer dan 95 landen geldt en waarbij ook de Franse en Italiaanse retailers zich aangesloten hebben. Hij wordt ook wel “International Featured Standard – Food”…

Lees meer >

Wat zijn de BRC-richtlijnen voor voedselveiligheid?

Het BRC staat voor British Retail Consortium en is een controle- en kwaliteitssysteem om de voedselveiligheid en hygiëne te garanderen in de voedingsindustrie. Het wordt ook wel de BRC Food Standard genoemd. Lees hier alles wat je moet weten.

Lees meer >

Wat is HACCP?

HACCP of Hazard Analysis and Critical Control Points is een systeem voor de voedselveiligheid. Alle bedrijven die met voedsel omgaan moeten voldoen aan de HACCP-normen om te voorkomen dat de veiligheid van ons eten in gevaar komt. Daarom moeten ze een plan opstellen voor elke productiefase met mogelijke risico’s en…

Lees meer >

Kan ik wespen bestrijden op natuurlijke wijze?

Zelf wespen bestrijden is helemaal niet makkelijk. In het beste geval moet je halsbrekende toeren uithalen, in het slechtste geval sta je vol wespensteken. Natuurlijke middeltjes kunnen je helpen om wespen te verjagen, maar om van een plaag of nest af te geraken, heb je absoluut professionele hulp nodig.  

Lees meer >

Een wespennest in spouwmuur: wat nu?

Ervaar je een komen en gaan van wespen terwijl je net rustig op je terras zit? De kans bestaat dat je met een wespennest in je spouwmuur zit. Contacteer onmiddellijk een professionele ongediertebestrijder en probeer zeker niet zelf het nest te bestrijden.  

Lees meer >

Kan ik zelf vlooien in huis bestrijden?

De hond of de kat zit constant te krabben? Heb je zelf beten ontdekt op je onderbenen? Dan is de kans groot dat je met vlooien zit. Ingrijpen is de boodschap, maar kan je zelf vlooien in huis bestrijden? In de meeste gevallen zal je toch beroep moeten doen op…

Lees meer >

Hoe moet ik vliegende mieren bestrijden?

Een zwerm vliegende mieren gespot? Wees niet te laks met je aanpak. Want hoewel vliegende mieren niet gevaarlijk zijn, begint de miserie pas wanneer vruchtbare vrouwtjes een nest starten in huis, op het terras of in de tuin. Schakel zeker de hulp van een professionele ongediertebestrijder in.

Lees meer >

Mieren in huis? Zo kan je zelf mieren bestrijden.

Mieren in huis? Grijp dan snel in, want voor je het weet zit je met een heuse plaag. In dit artikel ontdek je manieren waarop je zelf mieren kan bestrijden. Natuurlijke huis- tuin- en keukenmiddeltjes, maar ook de handige producten uit onze webshop.  

Lees meer >

Kan ik zelf bedwantsen bestrijden?

Word je ’s morgens wakker met gegroepeerde beten op je lichaam? Kleine bloedstreepjes op je lakens ontdekt? Dan zit je met bedwantsen, ook wel wandluis genoemd. Zelf bedwantsen bestrijden is niet makkelijk, dus ben je het veiligst met een doeltreffende aanpak van een professionele ongediertebestrijder.  

Lees meer >

Soorten motten in België? Zo herken je ze.

In de Belgische huiskamers kan je verschillende soorten motten aantreffen. Zit je met een mottenplaag? Dan is het belangrijk om te weten over welke soort het gaat. De bestrijding kan variëren van soort tot soort. Hieronder geven we at herkenningstips mee. Denk er wel aan dat alleen een professionele ongediertebestrijder…

Lees meer >

Hoe kan ik motten bestrijden?

Bij last van motten in huis zijn er verschillende bestrijdingspistes die je zelf kan bewandelen. We overlopen de doe-het-zelfoplossingen en bespreken hun voor- en nadelen. Graag een snelle oplossing? Dan is deze insectenspray misschien wel iets voor jou!

Lees meer >

8 feiten over kakkerlakken

Krijg jij ook meteen de kriebels als je aan kakkerlakken denkt? Je bent niet alleen. De beestjes kunnen een ware plaag vormen en heel wat ongemakken met zich meebrengen. Kende jij deze 8 feiten over kakkerlakken trouwens al?

Lees meer >

Houtworm bestrijden met trucjes van Tante Kaat

Ook tegen houtwormen kan je zelf aan de slag met huis-, tuin- en keukenmateriaal. Maar zijn die trucjes van Tante Kaat wel altijd even effectief? We sommen een aantal doe-het-zelfmiddeltjes op en geven ons verdict.

Lees meer >

Kakkerlakken: veelgestelde vragen

Iedereen kan zich wel een beeld vormen bij kakkerlakken en het is meestal niet positief. Terecht, want de beestjes zijn geen aangename huisgenoten en kunnen ziektes met zich meebrengen. FEROKILL biedt je het antwoord op de 9 meest gestelde vragen over kakkerlakken:

Lees meer >

Hoe kan je verschillende soorten kakkerlakken herkennen?

Er bestaan heel wat soorten kakkerlakken, maar ze komen niet allemaal voor in ons land. Ook proberen ze niet allemaal bij je binnen te komen. Hieronder vind je de bekendste soorten met hun uiterlijke kenmerken en natuurlijke habitat.

Lees meer >

Ratten: veelgestelde vragen

Wat kost rattenbestrijding nu precies? Kan je echt ratten bestrijden met huis-, tuin- en keukenmateriaal? En hoe gevaarlijk zijn ratten eigenlijk? Ontdek snel alle antwoorden.

Lees meer >

6 dingen die je nog niet wist over zilvervisjes

Zilvervisjes zijn kleine beestjes met lange antennes op hun hoofd, zes poten en kleine draadjes achter hun lichaam. Dat wist je misschien al, maar deze 6 weetjes over zilvervisjes kende je ongetwijfeld nog niet:

Lees meer >

Zo kan je zilvervisjes herkennen en bestrijden

Heb jij al eens een zilvervisje gezien bij je thuis? Dat is geen goed nieuws. Waar er eentje is, zijn er meestal meerdere en een plaag kan heel wat schade aanrichten. Ontdek hier hoe je zilvervisjes kan herkennen én hoe wij zilvervisjes bestrijden.

Lees meer >

Muizen: veelgestelde vragen

Wat kost muizenbestrijding nu precies? Kan je echt muizen bestrijden met de gouden raad van tante Kaat? En hoe gevaarlijk zijn muizen nu? Lees het allemaal in onze blog.

Lees meer >

Soorten muizen herkennen? Dit is wat je moet weten

Er zijn vrij veel verschillende soorten muizen. Maar hoe onderscheid je ze van elkaar? Zijn ze allemaal even gevaarlijk? En komen ze allemaal je huis binnensluipen? Dit handige overzicht van de meest belangrijke soorten vertelt je alles wat je moet weten.  

Lees meer >

Zijn ratten gevaarlijk? Dit moet je weten!

Ratten in de buurt? Da’s geen goed nieuws voor je gezondheid en voor je materiaal. Ratten dragen bepaalde ziektes over op mens en dier, en brengen heel wat materiële schade aan. Het is dus noodzakelijk om een rattenplaag te voorkomen, en om ratten aan te pakken wanneer je er toch…

Lees meer >

Zijn muizen gevaarlijk? Dit moet je weten!

De gevaren van muizen in de buurt zijn reëel. Ze dragen bepaalde ziektes over op mens en dier, en brengen heel wat materiële schade aan. Bovendien hebben een aantal mensen een muizenfobie. Het is dus absoluut noodzakelijk om ze uit de buurt van je huis te houden, en om muizen…

Lees meer >

Vliegen verjagen: veelgestelde vragen

Welke soorten vliegen kom je in huis tegen? En kan je vliegen echt verjagen met huis- tuin en keukenmateriaal? Vind de antwoorden in onze veelgestelde vragen.

Lees meer >

Klustervliegen? Zo kan je ze herkennen en verjagen

Een zwerm vliegen die de boel op stelten zet? Dan heb je last van klustervliegen. Gelukkig kan je zelf stappen ondernemen om de plaag te bestrijden. En er is altijd Ferokill die raad weet.

Lees meer >

Vocht in je nieuwbouw? Let op stofluizen!

Je hebt net gebouwd of verbouwd. Proficiat! Je denkt misschien dat je nieuwe stek volledig immuun is voor ongedierte, want wat kan er misgaan in een kraakvers huis of appartement? Wel, stofluizen kunnen daar anders over beslissen. Zij houden van vochtige plekken, en zo zijn er veel in nieuwbouwprojecten. En…

Lees meer >

Wespen verdelgen: hiermee moet je rekening houden

Tijdens de zomermaanden zijn wespen vaak agressiever dan in de maanden ervoor. De populatie is op haar grootst en de wespen gaan massaal op zoek naar voedsel. De frisdrank of zoetigheid op jouw terras is op dat moment hun hoorn des overvloeds. Hoe houd je ze uit je buurt en…

Lees meer >

Wat met het gebruik van rodenticiden na nieuwe Belgische wetgeving over biociden?

Sinds 2019 gelden er nieuwe wetten voor het gebruik van biociden. Wat houdt het Koninklijk Besluit van 4 april 2019 in? En wat zijn de gevolgen voor het gebruik van de biocide rodenticiden om ratten- en muizenplagen te bestrijden? In ieder geval is het een kans om proactief niet-chemische bestrijding…

Lees meer >

Onze verrassingsteambuilding was top!

Afspraak zaterdag 25/1 om 16 u. aan de ingang van shopping Docks Bruxsel. Breng een extra T-shirt en short mee. Meer stond er niet op de uitnodiging van ons personeelsfeest. Qua moodsetter kan dat wel tellen. Rustig een glas drinken en een hapje eten? Wishful thinking!  

Lees meer >

Ongediertebestrijding in de horeca: zo pak je dat aan

Wie in de horeca werkt, weet dat hygiëne er enorm belangrijk is voor je imago. Ongedierte is dan ook het laatste wat je wil tegenkomen in je zaak. De meest voorkomende plagen in horecazaken zijn muizen, ratten en kakkerlakken.  

Lees meer >

Ferokill mikt nog hoger na een succesvol 2019

Ferokill zit in de lift, en in 2020 willen we er alles aan doen om op dat elan voort te gaan. Dat doen we met een nieuwe CEO, én met een ambitieus plan rond 5 pijlers die ons echt moeten onderscheiden van onze concurrenten.  

Lees meer >

Wat zijn de risico’s van een muizenplaag in huis?

Niemand heeft graag muizen in huis en bij de eerste tekenen aan de wand gaan we over tot bestrijding. Een professionele ongediertebestrijder helpt je een plaag te voorkomen en maar goed ook. Muizen in huis brengen namelijk verschillende risico’s met zich mee, zoals knaagschade en zelfs kans op ziektes.  

Lees meer >

Hoe effectief houtworm bestrijden

Houtwormen kunnen in je huis veel schade aanrichten. Je houten balken kunnen instabiel worden of je houten kast staat op instorten. Zie je kleine gaatjes in het houtoppervlak en valt er stof uit? Dan is de kans groot dat je met houtwormen zit.  

Lees meer >

Houtworm herkennen en voorkomen doe je zo

Houtwormen zijn tijdens de zomermaanden heel actief, maar weinig mensen merken ze op in huis. De beestjes kunnen veel schade aanrichten aan houten meubels, balken, trappen en vloeren. Lees dus snel hoe je houtwormen kan herkennen en geef hen geen kans bij jou thuis. Toch last van houtworm? Contacteer ons…

Lees meer >

Kakkerlakken in huis? Zo bestrijd je ze efficiënt

Zie je een kakkerlak, dan betekent dat niet veel goeds. Zowel bij je thuis als op restaurant, hotel of in een winkel zorgen deze beestjes voor een zeer slechte reputatie. Elke kakkerlak is er één teveel.  

Lees meer >

Ongediertebestrijding in de voedingsindustrie: hoe werkt het?

Voor ongedierte is er absoluut geen plaats in de voedingsindustrie. Deze ongewenste bezoekers brengen materiële en financiële schade toe, en kunnen een gevaar vormen voor de voedselveiligheid. Op tijd ingrijpen is dus een must! Maar hoe pak je dit het best aan?  

Lees meer >

Wat kost ongediertebestrijding ?

Zit je met ongedierte in huis en ben je op zoek naar een professionele ongediertebestrijder? Dan vraag je je waarschijnlijk af wat dat gaat kosten? Ontdek hier welke factoren de prijs van ongediertebestrijding bepalen:  

Lees meer >

Fruitvliegjes bestrijden: de beste tips

Fruitvliegjes staan ook bekend als gistvliegjes of banaanvliegjes en zijn verzot op fruit. Doordat we een hele tijd regen gehad hebben en dan opeens extreme warmte, zijn ze nu talrijk aanwezig in en rond onze huizen. Ze richten geen schade aan, maar zijn wel vreselijk irritant en onhygiënisch. Met onze…

Lees meer >

Vliegen bestrijden in huis: dit zijn de oplossingen

Met het warme weer is het vaak puffen in huis en zetten we ’s avonds graag alle ramen en deuren open. Alleen vinden al die vervelende muggen en vliegen daardoor hun weg naar binnen. Gelukkig heeft Ferokill enkele handige tips om vliegen in huis te bestrijden.  

Lees meer >

Hoe rattenplaag herkennen?

We zien ze zelden, maar dat wil niet zeggen dat er geen ratten zijn in onze dorpen en steden. Benieuwd hoe je een rattenplaag kan herkennen? Lees snel verder.  

Lees meer >

Rattenplaag bestrijden: wat moet je doen?

Ratten zijn constant op zoek naar een nestplaats en voedsel. Als je nestmateriaal, knaagschade of uitwerpselen opmerkt, kan je beter meteen een ongediertebestrijder contacteren. Ratten kunnen namelijk een heuse plaag vormen.

Lees meer >

Bedwantsen in jouw hotel? Dit is wat je moet doen!

Bedwantsen zijn de nachtmerrie van elke hoteluitbater. Als je gasten ’s ochtends opstaan met rode, geïrriteerde bultjes op hun lichaam, bestaat de kans dat je met bedwantsen op hotel zit. Je schakelt dan beter zo snel mogelijk een professionele bestrijdingsfirma in.  

Lees meer >

Vlooien bestrijden in huis: dit kan je doen

Vlooien zijn hardnekkige beestjes die voor veel overlast kunnen zorgen. Ze verspreiden zich makkelijk en kunnen dus snel een ware plaag worden. Zit je met vlooien in huis of bij je huisdier, aarzel dan geen moment en laat de vlooien bestrijden.   

Lees meer >

Help ik heb muizen: 3 praktische tips om muizen te bestrijden

Hier zijn 3 praktische tips om muizen te bestrijden. Geef muizen geen kans om een plaag worden. Let op rommelhoeken! Spoor de muizen in huis op, let op uitwerpselen, geur en knaagsporen.  

Lees meer >

Bedwantsen herkennen en bestrijden: deze tips moet je kennen

Bedwantsen zijn aan een grote opmars bezig, en niet enkel in Parijs. De beestjes verspreiden zich snel en hardnekkig. Ze laten opsporen en bestrijden is nodig, want bedwantsen worden snel resistent en ze zijn niet in één keer weg. In de meeste gevallen heb je dan ook een professionele ongediertebestrijder…

Lees meer >

Alles wat je moet weten bij een mierenplaag!

Mierenplaag? Miserie! Je kent ze wel: de mieren uit tekenfilmpjes die er met gehele picknicks vandoor gaan. Als je niet oplet, nemen ze de mand ook nog mee! In realiteit loopt het gelukkig zo’n vaart niet, maar je hebt ze liever toch niet in huis of als gast op je…

Lees meer >