Hoe komen bedwantsen in mijn bed?

zelf bedwantsen bestrijden

Bedwantsen zijn zeer vervelend ongedierte dat irritante, jeukende beten veroorzaakt bij mensen. Een plaag kan zich razendsnel verspreiden en is meestal moeilijk te bestrijden. Maar hoe komen die vervelende beestjes nu precies bij jou thuis in je bed terecht?

Een bedwants is een parasiet die bloed zuigt bij mensen en warmbloedige dieren om te kunnen vervellen. Een volwassen bedwants heeft een roodbruin, ovaalvormig lijf van zo’n 8,5 millimeter. Ze kunnen niet vliegen of springen en blijven daardoor meestal in de buurt van de slaapplek van hun slachtoffer, jouw bed dus.

 

Hoe herken ik bedwantsen in huis?

Bedwantsen komen vaak binnen via reiskoffers of kleding. Daarom raden we aan om na een reis je koffer niet in de slaapkamer uit te laden, maar bijvoorbeeld in een garage of berging. Bedwantsen zijn niet altijd even makkelijk op te sporen, ze zitten voornamelijk in naden en kleine kieren van de matras, lattenbodem en het hoofdeinde van het bed. Maar ook in banken of stoelen, randen van plinten en tapijten, hoeken van de kast en nachtkastjes kunnen ze verscholen zitten. Denk je dat je met een plaag zit? Controleer dan deze plekken op levende bedwantsen, maar ook op vervellingshuid, kleine parelwitte eitjes, uitwerpselen in de vorm van zwarte vlekjes en bloedvlekjes van mogelijke beten.

Ook aan de beten op je huid kan je nagaan of je met een bedwantsenplaag zit. Het verschil tussen een vlooienbeet en een beet van een bedwants is echter niet altijd even goed te zien. Een vlooienbeet vertoont een duidelijk rood puntje in het midden van de beet. Vlooien bijten voornamelijk op benen, voeten en in de huidplooien. Bedwantsen bijten over het hele lichaam en meestal in groepjes van drie beten op een lijn. Deze beten worden ook pas later zichtbaar, soms zit er zelfs een aantal dagen tussen.

 

Hoe kan ik bedwantsen bestrijden?

Bedwantsen zijn niet makkelijk zelf te bestrijden want ze overleven lang en zijn vaak immuun voor insecticide. Daarom heb je bij een plaag zeker professionele hulp nodig. Het begint met opruimen, een grondige poetsbeurt van de kamers en het wassen van lakens en dekens. Bij particulieren kiezen we voor een temperatuur- en een spuitbehandeling met een insecticide dat veilig is voor mensen. Meestal gaan we voor 3 behandelingen met verschillende producten om te voorkomen dat de parasieten immuun worden voor de werkzame stof. Tussen de behandelingen door moeten de eigenaars van de woning zorgen voor de afdichting van kieren en spleten in vloeren, achter plinten en in muren. Zo werken ze hun schuilplaatsen weg en blokkeren ze hun toegang tot eten.

 

Op zoek naar professionele hulp om bedwantsen in de slaapkamer te bestrijden? Schakel meteen de experten van FEROKILL in en slaap binnenkort weer op beide oren.

Ontdek onze oplossingen

Gerelateerde berichten