Hoe effectief houtworm bestrijden

houtworm bestrijden

Houtwormen kunnen in je huis veel schade aanrichten. Je houten balken kunnen instabiel worden of je houten kast staat op instorten. Zie je kleine gaatjes in het houtoppervlak en valt er stof uit? Dan is de kans groot dat je met houtwormen zit.

 

Je kan houtwormen voorkomen met een paar kleine ingrepen. Zo kan je hout preventief beschermen met verf, lak, vernis, boenwas of beits. Een houtkever verkiest namelijk onbehandeld hout om zijn eitjes achter te laten. Ook heeft hij een voorkeur voor vochtig hout. Verlucht daarom altijd goed de ruimtes in huis en geef vocht geen kans.

Houtwormen zitten in het hout en kunnen alleen bestreden worden met insecticiden. Dat doe je beter niet zelf. Een professionele ongediertebestrijder zoals FEROKILL komt het aangetaste hout inspecteren en vervolgens behandelen.

 

Maak de ruimte klaar voor behandeling

Hout dat te hard verzwakt is, kan misschien niet meer hersteld worden. Dan moet dit hout verwijderd of vervangen worden. Bij complexere projecten laat Ferokill zich dan ook bijstaan door ervaren dakwerkers of bouwkundigen.

Voor de ongediertebestrijders langskomen, kan je de ruimtes die behandeld moeten worden zoveel mogelijk vrijmaken. Zitten de houtwormen in je kruipruimte waarin stilstaand water staat? Dan moet die eerst watervrij gemaakt worden én goed gedroogd zijn voor de behandeling kan starten.

Om houtwormen te bestrijden, moet alles ook stofvrij gemaakt worden. Oude verf, beits of laklagen moeten eerst met een krabber of staalborstel verwijderd worden. “o kan al het boormeel eruit en kunnen we de pesticiden aanbrengen. Dat betekent dus dat alle verf, vernis en dergelijke eraf moet, anders kan het product niet inwerken.

 

Houtwormen bestrijden met pesticiden

De gebruikte pesticiden hebben een zeer lange nawerktijd. Nadat het ingetrokken is, blijft het nog jaren nawerken. Ferokill geeft 10 jaar garantie. Stel dat er een houtkever naar binnen vliegt, dan sterft hij als hij in aanraking komt met het product. Zo ben je heel wat jaren gerust. De bestrijdingsmiddelen dringen zo diep door in het hout dat ook larven die pas jaren later uitkomen bestreden worden.

 

De gaatjes opvullen

De bestaande gaatjes die achterblijven in het aangetaste hout, kan je opvullen met kneedbaar hout. In de doe-het-zelfzaak kan je verschillende kleuren krijgen. Zit de juiste kleur er niet tussen, dan kan je meerdere kleuren mengen of kleurstof toevoegen aan een bestaande kleur. Als laatste oplossing kan je de gaatjes extra bijkleuren met donkere lak. Geef tot slot het behandelde hout een aantal lagen boenwas, lak of beits. Behandeld hout is namelijk niet langer interessant voor houtwormen.

 

Heb je houtwormen in huis? Doe dan meteen een beroep op een professionele ongediertebestrijder zoals FEROKILL. Een expert komt vervolgens bij je langs om de schade op te meten en de bestrijding op te starten.

Contacteer ons voor een inspectie

Gerelateerde berichten