Kakkerlakken in huis? Zo bestrijd je ze efficiënt

kakkerlakken bestrijden ferokill

Zie je een kakkerlak, dan betekent dat niet veel goeds. Zowel bij je thuis als op restaurant, hotel of in een winkel zorgen deze beestjes voor een zeer slechte reputatie. Elke kakkerlak is er één teveel.

 

De kakkerlak is een klein insect met een plat lijf. Een jonge kakkerlak is amper 1 millimeter groot, maar vervelt tijdens het groeien. De beestjes zijn lichtschuw en zoeken warme en vochtige plekken op. De meest voorkomende soort in België is de Duitse kakkerlak. Je vindt hen het vaakst in de keuken, waar het warm en vochtig is en ze voldoende eten vinden. De Duitse kakkerlak heeft een lijfje van ongeveer 10 tot 15 millimeter en een strogele tot lichtbruine kleur met twee zwarte strepen op het halsschild. Ze zijn een kei in verstoppen. Zodra ze trillingen voelen, zijn ze weg. Bovendien kunnen ze alles beklimmen en overal komen.

 

Hoe herken je een kakkerlakkenplaag?

Ontdek je in je huis kleine zwarte stipjes die lijken op gemalen koffie, dan kunnen dat uitwerpselen van een kakkerlak zijn. Daarnaast vind je ook in de buurt van hun nest de doorzichtige vervellingen van grotere kakkerlakken terug. De insecten verspreiden een onaangename muskusgeur. Als je één kakkerlak ziet, is de kans groot dat er nog exemplaren zijn. Een vrouwtjeskakkerlak draagt namelijk een eizakje bij zich waaruit zo’n 40 tot 45 kleintjes kunnen voortkomen. Ze planten zich razendsnel voort. Op een jaar tijd hebben ze misschien al wel honderduizenden nakomelingen.

 

Hoe komt een kakkerlak in je huis?

Of je huis of bedrijf nu proper of vuil is, dat maakt niet zoveel verschil. Ze komen binnen via goederen of mensen. Als je gaat zwemmen en er zit een kakkerlak in de kleedkamer, kan die via jou mee naar huis. Of je koopt tweedehandsmateriaal, bijvoorbeeld een koffiezet, en daar zit eentje in. Als je huis proper is, zal je wel sneller doorhebben dat je met een plaag zit. In een rommeliger of vuiler huis, valt het minder snel op. Woon je in een appartement, dan kan je een plaag krijgen via je buren want de beestjes klimmen door de kleinste gaatjes. Kakkerlakken komen het hele jaar voor en brengen vaak ziektes met zich mee.

 

Kakkerlakken bestrijden, hoe doe je dat?

Hoe sneller je een kakkerlakkenplaag detecteert, hoe beter. Vaak trappen mensen een kakkerlak dood en denken ze het probleem opgelost te hebben. Maar omdat ze zich zo snel voortplanten, schakel je beter meteen hulp in van een professionele firma. Wij kunnen verschillende lokstoffen gebruiken. Dat zijn hele kleine puntjes die we aanbrengen, waarvan zij komen eten en dan sterven. Ze zijn volledig veilig voor mensen en zoogdieren en lokken alleen kakkerlakken en andere insecten. Het voedsel van een kakkerlak wegnemen, helpt niet. De insecten eten zowat alles dat voorhanden is: het liefst zoete voedingswaren, maar ook schimmels, uitwerpselen, papier en zelfs elkaar.

 

Last van kakkerlakken? Contacteer ons meteen voor een gratis offerte!

Ik wil een gratis offerte

Gerelateerde berichten