Hoe moet ik vliegende mieren bestrijden?

vliegende mieren bestrijden

Een zwerm vliegende mieren gespot? Wees niet te laks met je aanpak. Want hoewel vliegende mieren niet gevaarlijk zijn, begint de miserie pas wanneer vruchtbare vrouwtjes een nest starten in huis, op het terras of in de tuin. Schakel zeker de hulp van een professionele ongediertebestrijder in.

Vliegende mieren in de tuin gespot: wat nu?

In de zomermaanden vliegen vruchtbare mannetjes en vrouwtjes massaal op om te paren. Daarna starten bevruchte vrouwenmieren een nest. Ze verliezen hun vleugels en overwinteren. In het voorjaar leggen ze de eerste eitjes, waaruit de eerste werkmieren geboren worden. Die bouwen het nest verder uit, terwijl de koningin eitjes blijft leggen. Een kolonie is geboren.

Normaal heb je van zo’n parende zwerm vliegende mieren geen last. Het ziet er niet al te smakelijk uit, en het zou maar eens moeten gebeuren dat de paringsdans boven de barbecuetafel gebeurt. Heel vervelend natuurlijk. Maar veel kan je niet doen. Hou zeker de ramen en deuren dicht zodat de mieren niet per ongeluk naar binnen kunnen vliegen.

Hou er rekening mee dat je vanaf het voorjaar met nieuwe mierennesten te maken kan krijgen, met als gevolg schade aan je gazon, loszittende tegels op je terras of overlast van mieren die op zoek zijn naar voedsel. In dit artikel vind je al heel wat nuttige tips om mierenproblemen aan te pakken. Maar met een professionele ongediertebestrijder voorkom je pas echt alle kommer en kwel.

Vliegende mieren in huis? Pak het onderliggende probleem aan

In sommige gevallen kan het zijn dat de zwerm ook in huis uitvliegt. In dat geval zullen de parende mieren het licht opzoeken, daarom tref je ze wellicht tegen het raam aan. Om te voorkomen dat een bevrucht vrouwtje een nieuw nest in huis start, ruim je alle vliegende mieren het best op met een stofzuiger. Je kan ze daarvoor ook uitschakelen met een insectenspray met knockout-werking.

 

Laat het nest verwijderen

Maar daarmee is de kous niet af. Een zwerm vliegende mieren binnenshuis wijst er waarschijnlijk op dat je al langer met een nest te maken hebt in huis. Dat nest moet gelokaliseerd en verwijderd worden, anders blijf je elk jaar opnieuw last hebben van hetzelfde probleem. Contacteer meteen een professionele ongediertebestrijder.

FEROKILL kan je helpen bij het vinden van het mierennest en is een expert in mierenverdelging. Onze experts gaan op zoek naar de oorzaak en geven je graag advies over welke bestrijdingsmiddelen helpen en welke niet. Neem snel contact op en verlos je van deze vervelende werkertjes!

Contacteer FEROKILL

Gerelateerde berichten