Bedwantsen in jouw hotel? Dit is wat je moet doen!

bedwantsen in mijn hotel

Bedwantsen zijn de nachtmerrie van elke hoteluitbater. Als je gasten ’s ochtends opstaan met rode, geïrriteerde bultjes op hun lichaam, bestaat de kans dat je met bedwantsen op hotel zit. Je schakelt dan beter zo snel mogelijk een professionele bestrijdingsfirma in.

 

Bedwantsen liften mee met reizigers en kunnen zo in jouw hotel terechtkomen. Daar vormen ze een ware plaag en dat doet de reputatie van je zaak natuurlijk geen goed. Klachten van gasten leiden vaak tot een verlies van vertrouwen en imagoschade. Dat soort slechte publiciteit kan je best missen. En ook de bijbehorende kosten heb natuurlijk liever niet.

Bedwantsen verstoppen zich in bed: tussen lattenbodems of achter de plinten tegen je muren. Ze komen vaak binnen via de reiskoffers van je hotelgasten en verspreiden zich dan in de kamers. Bedwantsen zeggen vaak niets over de hygiëne van een hotel. Het zijn meestal de gasten die de beestjes binnenbrengen. Voorkomen dat ze in je hotel terechtkomen, is niet makkelijk. Je kan je gasten namelijk niet verbieden om hun koffers mee te brengen. Wat je wel kan doen, is steeds grondig schoonmaken. Probeer ook al zoveel mogelijk spleten en kieren te dichten. Zo kunnen ze zich daar niet verstoppen.

 

Hoe controleer je op bedwantsen op hotel?

Kijk een aantal zaken in de kamer extra grondig na. Bijvoorbeeld naden en kleine kieren van de matras, lattenbodem en het hoofdeinde van het bed. Maar ook naden en ritsen van banken of stoelen, randen van plinten en tapijten, hoeken van de kast, nachtkastjes en het bagagerekje in de kamer. Zoek daarbij zowel naar levende bedwantsen als vervellingshuid, kleine parelwitte eitjes, uitwerpselen in de vorm van zwarte vlekjes en bloedvlekjes van mogelijke beten.

Maken je gasten melding van bedwantsen in hun kamer, ga hier dan niet lichtzinnig mee om. Verhuis hen naar een andere kamer. Controleer ook de bagage van deze gasten. Als de bedwantsen in hun koffers zitten, nemen ze de beestjes mee naar de volgende kamer. Laat niemand in de ruimtes met de bedwantsenplaag binnen en verhuur ook de naastgelegen vertrekken voorlopig niet. Bedwantsen kunnen door de kleinste kieren naar andere kamers verhuizen.

Als horeca-uitbater kan je niet alleen last hebben van bedwantsen. Maar ook van muizen, ratten of ander ongedierte!

 

Wat met een bedwantsenplaag op hotel?

Heb je een vermoeden van bedwantsen op hotel, roep dan snel de hulp in van een gespecialiseerde firma. Zo vermijd je dat het een heuse plaag wordt. Er is geen one-size-fits-all oplossing, want elke kamer en elk hotel is anders. Het bestrijden van bedwantsen op hotel is niet evident. Vaak kan je meerdere kamers enkele dagen niet gebruiken tot de hele plaag uitgeroeid is. Een professionele ongediertebestrijder gaat dan ook grondig te werk zodat zeker elke parasiet uitgeschakeld is.

Ferokill geeft bovendien opleidingen aan hotelmedewerkers en housekeeping. Daarin legt hij tot in detail uit hoe je een kamer controleert op bedwantsen en welke stappen je moet zetten als je met een plaag zit. Ook de communicatie naar je hotelgasten komt aan bod. Zij moeten ook weten waar ze aan toe zijn en welke acties zij kunnen ondernemen om bedwantsen te voorkomen. Informeer gerust bij ongediertespecialist Ferokill naar de mogelijkheden.

 

Wil je bedwantsen bestrijden in jouw hotel?

Contacteer ons

Gerelateerde berichten