Ongediertebestrijding in de voedingsindustrie: hoe werkt het?

Ongedierte bestrijden voedingsindustrie

Voor ongedierte is er absoluut geen plaats in de voedingsindustrie. Deze ongewenste bezoekers brengen materiële en financiële schade toe, en kunnen een gevaar vormen voor de voedselveiligheid. Op tijd ingrijpen is dus een must! Maar hoe pak je dit het best aan?

 

Alles begint bij een ongediertepreventieplan

Een bedrijf in de voedingsindustrie is wettelijk verplicht om te voldoen aan de HACCP-normen (Hazard Analysis and Critical Control Points), waarvan een HACCP-conform ongediertepreventieplan een onderdeel is. Daarnaast zijn er commerciële normeringen, zoals die van het BRC (British Retail Consortium), waaraan bedrijven die voeding produceren moeten voldoen. Het is dus belangrijk dat je preventieplan aan alle eisen voldoet. Hiervoor schakel je best een professionele ongediertebestrijder in, zoals Ferokill. Zo kan je steeds op beide oren slapen.

 

Hoe gaan ongediertebestrijders te werk?

Efficiënte ongediertebestrijding vereist een goed doordachte strategie. Daarom gaan onze experts zorgvuldig te werk bij het opstellen van het ongediertepreventie- of ongediertebestrijdingsplan. Ze vergaren bijvoorbeeld inzichten over de mogelijke gevaren en bekijken de bouwkundige aspecten en hygiëne van de productieruimtes. Zo brengen ze de risicozones in kaart. Hier is detectie essentieel, omdat regelmatige controles mogelijke plagen helpen voorkomen. Mocht er toch ongedierte opduiken, dan staan onze experts klaar met efficiënte en veilige oplossingen om het ongedierte snel aan te pakken. Dit alles gebeurt via de richtlijnen van bijvoorbeeld HACCP en BRC. Op deze manier voorkom je boetes en bespaar je tijd.

 

Ferokill als betrouwbare partner

Bij Ferokill is het onze grootste prioriteit om alle zorgen van jouw bedrijf over ongediertebestrijding weg te nemen. Met onze oplossingen op maat helpen we zowel kleine als grote bedrijven, en dit steeds conform de HACCP-normen. We maken gebruik van ecologische producten, omdat we veiligheid hoog in het vaandel dragen. We gaan ook steeds discreet te werk, zodat jouw bedrijf zeker geen imagoschade lijdt. Daarnaast biedt Ferokill het ongediertebestrijdingsplan zowel offline als online aan. Offline, op de bedrijfssite, houden we een geordende map bij die bij elk bezoek wordt aangevuld. Online blijf je steeds op de hoogte door ons handig digitaal portaal dat automatisch geüpdatet wordt. Zo vind je alles in één oogopslag terug in geval van inspectie.

 

Investeren in efficiënte ongediertebestrijding zal je uiteindelijk heel wat kosten besparen. Wij komen daarom graag langs voor een gratis inspectie en marktconforme prijsopgave.

Ik wil een gratis inspectie

Gerelateerde berichten

 • Zo vermijd en bestrijd je een vliegenplaag in de horeca- of voedingssector

  Ze draaien in cirkels aan je plafond, zoemen tegen je ramen of landen op je huisbereide maaltijd: vliegen. Vreselijk irritant zijn ze, en daarbovenop ook onsmakelijk. Daarom houd je ze niet alleen graag uit je huis, maar ook uit je bedrijf – zeker wanneer je in de horeca- of voedingssector......

  Lees meer >

 • ongedierte hotels

  Ongedierte in hotels: wat kan ik doen?

  Plekken waar veel mensen samenkomen én voedingswaren behandeld worden, zijn een aantrekkelijke thuis voor tal van ongedierte. Van vliegende tot kruipende insecten, knaagdieren en voorraadinsecten, een hotel is om die redenen een waar paradijs voor ongedierte....

  Lees meer >

 • ongedierte bakkerij

  Ongedierte in de bakkerij: zo pak je dat aan

  Als bakker heb je meer dan genoeg aan je hoofd en wil je je focussen op de kern van je zaak, namelijk heerlijk brood verkopen. Ongedierte kan je dan ook missen als de pest. Ontdek hier alles over ongedierte in de bakkerij en hoe je dat preventief kan aanpakken....

  Lees meer >