Wat kost ongediertebestrijding ?

ongediertebestrijding prijs

Zit je met ongedierte in huis en ben je op zoek naar een professionele ongediertebestrijder? Dan vraag je je waarschijnlijk af wat dat gaat kosten? Ontdek hier welke factoren de prijs van ongediertebestrijding bepalen:

 

Voor ongediertebestrijding bestaat er geen ultieme oplossing. Elk soort ongedierte vraagt een andere aanpak en elke situatie is anders. Een professionele ongediertebestrijder zoals Ferokill biedt altijd een oplossing op maat. Je vindt hier dus geen menukaart met een prijslijst. We krijgen heel vaak vragen over de prijs van ongediertebestrijding, maar het is moeilijk om online of via telefoon een juist prijs te geven, omdat we eerst de situatie moeten inschatten. Ongedierte kan bovendien overal voorkomen en heeft niets met de netheid van je huis te maken.

 

Factoren die de prijs van ongediertebestrijding bepalen

Er zijn heel wat verschillende factoren die de prijs van ongediertebestrijding bepalen. De belangrijkste elementen waar een professionele firma rekening mee houdt, zijn:

  1. Het soort ongedierte
    Ratten, vliegen, wespen, kakkerlakken, … Elk type ongedierte vraagt een andere aanpak en afhankelijk van uw situatie zijn er soms meerdere oplossingen mogelijk.
  2. De grootte van de plaag
    Het aantal insecten, parasieten of dieren dat bestreden moet worden, bepaalt natuurlijk ook mee de prijs. Een grote en gevestigde vlooienplaag verdelgen, neemt meer tijd in beslag dan pakweg een aantal muizen of een beginnende overlast. Contacteer dus zo snel mogelijk een professionele bestrijder om te voorkomen dat de prijs oploopt.
  3. De soort bestrijding
    Zoals gezegd zijn er vaak meerdere manieren om een ongedierteplaag te bestrijden. Om bedwantsen te verdelgen kan je bijvoorbeeld kiezen voor een hittebehandeling of een aanpak met insecticiden. De prijs hangt dan af van de gekozen methode en de moeilijkheidsgraad van de bestrijding. Ook preventie heeft dikwijls een andere prijs dan bestrijding.
  4. De grootte van het pand
    Hoe groter de ruimte die moet behandeld worden, hoe hoger ook de prijs van de ongediertebestrijding. Voor sommige behandelingen maakt het uit of je in een open of een gesloten bebouwing woont. Soms is het nodig om zicht te hebben op alle muren om kieren te kunnen dichten en bij oude panden is dat soms moeilijk. Ook je buren kunnen hierin mee- of tegenwerken.
  5. Het aantal behandelingen dat nodig is
    Soms vraagt een ongediertebestrijding meerdere behandelingen om de hele plaag met succes uit te roeien. Zo is de kost voor de bestrijding van een wespennest of een mierenplaag lager dan die voor de bestrijding van muizen. Voor een muizenplaag moeten onze ervaren ongediertebestrijders namelijk meerdere keren langskomen om het probleem op te lossen.

 

Om een ongedierteplaag te laten uitroeien, neem je dus beter zo snel mogelijk contact op met een professionele ongediertebestrijder zoals Ferokill. Zij zullen informeren naar de verschillende factoren van het de ongediertebestrijding en je een correcte prijs voorstellen.

Last van ongedierte? Neem snel contact met ons op!

Betaalt de huurder of verhuurder voor ongediertebestrijding?

Huurder of verhuurder in fout?

Als de huurder verantwoordelijk is voor de komst van ongedierte, dan ontvangt die ook de rekening. Als een appartement slecht onderhouden wordt, of wanneer er overal afval rondslingert, dan is ongedierte nooit ver weg.

Bij structurele problemen, zoals vocht- of rioleringsproblemen, dan kan de huurder er niks aan doen. In dit geval zal de verhuurder moeten betalen voor ongediertebestrijding.

En wat is de rol van de syndicus?

In dit geval ligt het iets moeilijker. Als de syndicus een ongediertebestrijder contacteert, dan zijn de kosten niet per se voor de verhuurder, en zeker niet wanneer de fout bij de huurder ligt. Volgens de wet is een eigenaar niet aansprakelijk voor schade die zijn huurder aanricht in gemeenschappelijke delen. Het is een ander verhaal, wanneer de eigenaar, na verwittiging van de syndicus, niet optreedt tegen de huurder. Dan is de eigenaar in fout en zal die opdraaien voor de kosten. Tot slot, als de syndicus kan aantonen dat de huurder het probleem veroorzaakte, dan krijgt die laatste de rekening gepresenteerd.

Gerelateerde berichten

  • Zo vermijd en bestrijd je een vliegenplaag in de horeca- of voedingssector

    Ze draaien in cirkels aan je plafond, zoemen tegen je ramen of landen op je huisbereide maaltijd: vliegen. Vreselijk irritant zijn ze, en daarbovenop ook onsmakelijk. Daarom houd je ze niet alleen graag uit je huis, maar ook uit je bedrijf – zeker wanneer je in de horeca- of voedingssector......

    Lees meer >

  • ongedierte hotels

    Ongedierte in hotels: wat kan ik doen?

    Plekken waar veel mensen samenkomen én voedingswaren behandeld worden, zijn een aantrekkelijke thuis voor tal van ongedierte. Van vliegende tot kruipende insecten, knaagdieren en voorraadinsecten, een hotel is om die redenen een waar paradijs voor ongedierte....

    Lees meer >

  • ongedierte bakkerij

    Ongedierte in de bakkerij: zo pak je dat aan

    Als bakker heb je meer dan genoeg aan je hoofd en wil je je focussen op de kern van je zaak, namelijk heerlijk brood verkopen. Ongedierte kan je dan ook missen als de pest. Ontdek hier alles over ongedierte in de bakkerij en hoe je dat preventief kan aanpakken....

    Lees meer >