Vocht in je nieuwbouw? Let op stofluizen!

nieuwbouw stofluizen bestrijden

Je hebt net gebouwd of verbouwd. Proficiat! Je denkt misschien dat je nieuwe stek volledig immuun is voor ongedierte, want wat kan er misgaan in een kraakvers huis of appartement? Wel, stofluizen kunnen daar anders over beslissen. Zij houden van vochtige plekken, en zo zijn er veel in nieuwbouwprojecten. En hoewel je veel zelf kan doen om het probleem op te lossen, is de ingreep van een professionele ongediertebestrijder in sommige gevallen onvermijdelijk.

 

Stofluizen zijn in principe onschadelijke diertjes, maar je bent ze liever kwijt dan rijk. Ze leven van schimmels die ze vinden in vochtige plekken.

 

Vocht in nieuwbouw

In dat opzicht zijn stofluizen eerder een symptoom in nieuwbouw of verbouwde huizen of appartementen. De aanwezigheid van stofluizen wijst erop dat het vocht nog niet voldoende uit het huis of appartement getrokken is.

Bij verbouwingen komen een aantal handelingen met natte materialen kijken die wat geduld vragen om op te drogen. Denk maar aan het leggen van chape of beton, of het bezetten van muren. Als je niet voldoende laat drogen, kan dat voor problemen zorgen. Verven van muren wordt knap lastig, en de achterkant van meubels die tegen de muur staan, kunnen beginnen schimmelen.

 

Verwarmen, verluchten en een spleet-kierbehandeling

Zorg er dus voor dat je woning voldoende droog is voor je er intrekt. Dat doe je het best met de gouden combinatie van verwarmen en verluchten. Verwarmen zorgt ervoor dat het vocht opstijgt, terwijl verluchten het opstijgende vocht uit het huis drijft. Zo geef je schimmel, én bijgevolg stofluizen, geen kans.

Om er helemaal zeker van te zijn dat de beestjes wegblijven, denk je best aan een spleet-kierbehandeling van Ferokill. Omdat stofluizen houden van vochtige, moeilijk bereikbare plekjes, hebben net die plekjes (plinten, deurlijsten, raamprofielen …) een grondige behandeling nodig.

 

Zit je nog met vragen? Je probleem met stofluizen bespreken met een professionele ongediertebestrijder? Aarzel dan niet om Ferokill te contacteren.

Ik wil contact opnemen

Gerelateerde berichten