Kan ik zelf vlooien in huis bestrijden?

vlooien-zelf-bestrijden

De hond of de kat zit constant te krabben? Heb je zelf beten ontdekt op je onderbenen? Dan is de kans groot dat je met vlooien zit. Ingrijpen is de boodschap, maar kan je zelf vlooien in huis bestrijden? In de meeste gevallen zal je toch beroep moeten doen op een professional. Alleen zo ben je er zeker dat het probleem grondig aangepakt wordt.

 

Vlooien bestrijden met azijn?

Als mens heb je vooral veel invloed bij het voorkomen van vlooien. Huisdieren kammen met een vlooienkam, dagelijks stofzuigen op de plekken waar huisdieren veel zitten, de kussens regelmatig op 60 graden wassen … Ontdek hier wat je nog allemaal kan doen.

Ondanks al die voorzorgsmaatregelen kan je nog altijd last krijgen van vlooien, zelfs zonder huisdieren. In dat geval heb je al veel minder invloed. Wat je kan doen, is een spray maken met 3/4 water en 1/4 azijn. Dit kan je aanbrengen op je eigen huid, de vacht van je huisdieren en de stoffen waar de vlooien zich bevinden. De azijn verjaagt de vlooien, zodat jij en je trouwe viervoeter er geen last van hebben. Maar de vlooien sterven niet en ook de eitjes blijven onaangetast.

Zo zijn er nog huis-, tuin- en keukenmiddeltjes tegen vlooien, zoals citroensap, afwasmiddel, zout, rozemarijn … Maar veel meer dan symptoombestrijding zijn deze methodes dus niet. En dus is de hulp van een professionele ongediertebestrijder nodig voor een grondige aanpak.

Product met lange nawerking

Dan ben je beter af met een insectenspray met lange nawerking. Verstuif het product boven de plekken waar je huisdieren vaak liggen.

Vlooien bestrijden met FEROKILL

Ben je liever helemaal van vlooien af? Dan heb je professionele hulp nodig. FEROKILL gaat eerst na of je wel degelijk met vlooien te maken hebt. Mensen zonder huisdieren kunnen ook met bedwantsen of tapijtkevers zitten. Daarna kiezen we voor de gepaste aanpak, die ook veilig is voor volwassenen, kinderen en huisdieren. Je leest hier meer over de behandeling.

Na het dubbele bezoek van FEROKILL ben je helemaal verlost van je vlooienprobleem. Klinkt dat als muziek in de oren? Maak dan snel een afspraak!

Contacteer FEROKILL

Gerelateerde berichten