Vlooien bestrijden in huis: dit kan je doen

vlooien bestrijden in huis: dit kan je doen

Vlooien zijn hardnekkige beestjes die voor veel overlast kunnen zorgen. Ze verspreiden zich makkelijk en kunnen dus snel een ware plaag worden. Zit je met vlooien in huis of bij je huisdier, aarzel dan geen moment en laat de vlooien bestrijden. 

 

Hoe kan je vlooien herkennen in huis?

Vlooien zijn kleine, vleugelloze, bruinzwarte parasieten die zich voeden met het bloed van mensen of dieren. Zo’n beet ziet eruit als een klein, rood vlekje met een bloedkleurig bultje in het midden. Het jeukt enorm, maar krab er zeker niet aan want dan kan het wondje ontsteken. Vlooien houden het meest van katten en honden omdat ze zich kunnen verstoppen in de dikke vacht.

Vlooien kunnen tot 1 meter ver springen en de vrouwtjes leggen maar liefst 40 eitjes per dag. Deze eitjes kunnen op de grond vallen en zo op een ander slachtoffer terechtkomen. Ook kunnen ze aan je schoen blijven kleven en zo in huis gebracht worden. Daardoor kan een plaag zich razendsnel verspreiden.

Heb je vlooien?

Als je merkt dat je huisdier zich opvallend vaak en hevig krabt, er kleine donkere vlekjes in zijn vacht zitten en zwarte stipjes op zijn slaapplek liggen, dan is de kans groot dat het last heeft van vlooien. Toch zijn vlooien niet enkel de zorg van mensen met katten of honden, want je kan zelf vlooien of hun eitjes in huis brengen. Heb je veel last van rode, jeukende bultjes, dan heb je het zitten.

Maar ook bedrijven of retailzaken kunnen last hebben van vlooien. Zo hebben we eens bij meubelzaak gaan behandelen met een vlooienplaag, de beestjes hadden zich vastgezet in de tapijten en gestoffeerde meubels.

vlooien_bestrijden

Hoe kan je vlooien voorkomen?

Er zijn een aantal zaken die je kan doen om te voorkomen dat vlooien zich verspreiden in je huis:

  1. Zorg dat je dieren op tijd ontvlooid worden of een vlooienband dragen. Behandel hen preventief en met regelmaat.
  2. Stofzuig je meubilair regelmatig, vooral de plaatsen waar je huisdier slaapt, zodat eitjes geen kans krijgen.
  3. Stop het kussen van je dieren af en toe in de wasmachine op 60° Celsius.
  4. Kam uw huisdier om de zoveel weken met een vlooienkam.

Vlooien bestrijden in 5 stappen

Vlooien bestrijden met azijn of grondig stofzuigen, volstaat niet om hen volledig te verdelgen. Vlooien bestrijden in huis is een klus voor een professionele bestrijdingsfirma zoals Ferokill. Wat doet een professionele ongedierteverdelger juist?

  1. Ferokill zal na een telefonisch gesprek een afspraak ter plaatse regelen om vlooien te bestrijden.
  2. Vervolgens behandelen de verdelgers de ruimte met insecticide.
  3. De experten in vlooienbestrijding zullen helpen om ruimtes te controleren op ongedierte.
  4. We adviseren om jouw dieren te behandelen tegen vlooien.
  5. Tot slot geeft Ferokill je het nodige advies zodat de vlooienplaag niet meer terugkomt.

Als zowel jijzelf als je huisdier verlost zijn van die vreselijk jeuk, zijn de vlooien officieel verleden tijd. Aarzel daarom niet om te bellen of te mailen als je last hebt van een vlooienplaag.

 

Ferokill is dé vlooienbestrijder van dienst en helpt je graag van je plaag af.

Contacteer ons

Gerelateerde berichten

  • Ongedierte in de lente: welke beestjes mag je verwachten? En hoe bestrijd je ze?

    Eindelijk! Een klare hemel wanneer je naar het werk vertrekt, een zon die zich steeds vaker laat zien en gezellige terrasjes die weer worden uitgestald. De lente is in het land, en dat brengt veel goeds met zich mee. Maar ook een paar bezorgdheden… En dan hebben we het niet......

    Lees meer >

  • Hoe kan ik vlooien herkennen?

    Lijkt het of je huisdieren zich constant aan het krabben zijn of jeukt het bij jezelf de hele tijd? Dan zit je misschien wel met vlooien in huis. Dat is niet alleen enorm vervelend, maar het kan ook leiden tot een ware vlooienplaag die moeilijk te bestrijden is. Ontdek hier......

    Lees meer >

  • vlooien-zelf-bestrijden

    Kan ik zelf vlooien in huis bestrijden?

    De hond of de kat zit constant te krabben? Heb je zelf beten ontdekt op je onderbenen? Dan is de kans groot dat je met vlooien zit. Ingrijpen is de boodschap, maar kan je zelf vlooien in huis bestrijden? In de meeste gevallen zal je toch beroep moeten doen op......

    Lees meer >