Wespen verdelgen: hiermee moet je rekening houden

wespen verdelgen tips

Tijdens de zomermaanden zijn wespen vaak agressiever dan in de maanden ervoor. De populatie is op haar grootst en de wespen gaan massaal op zoek naar voedsel. De frisdrank of zoetigheid op jouw terras is op dat moment hun hoorn des overvloeds. Hoe houd je ze uit je buurt en hoe verdelg je ze?

 

Het beste wat je kan doen om de wespen bij je weg te houden, is alle zoete geuren maskeren door andere geuren. Dat kan door middel van verschillende huis-tuin-en-keukenmiddeltjes zoals citroen- of sinaasappelschillen, kruidnagel of het verbranden van koffie. Of je kan de herbruikbare Wasp Guard wespenverjager gebruiken. Daarnaast bestaan er allerlei lokvallen die je makkelijk zelf kan maken door een plastic fles in twee te snijden en de bovenste helft omgekeer in de onderste te zetten. Onderin leg je een lokmiddel zoals suiker of frisdrank. De wesp zal via de trechtervorm in de fles terechtkomen en de weg naar buiten niet meer vinden.

Het probleem met zelfgemaakte vallen is dat de wespen soms alsnog hun weg naar buiten vinden. Bij FEROKILL koop je een ecologische wespenval (WaspBane), de meest effectieve val voor wespen. Zet je val zo ver mogelijk van je terras verwijderd, zo lok je ze niet naar je eten of drank. We zien vaak dat mensen vallen op hun terrastafel zetten, maar dat is minder efficiënt. Je lokt ze naar de tafel waar ze veel meer keuze hebben dan het lokmiddel in de vallen.

Wat doe ik bij overlast door wespen?

Zitten er veel wespen in of rond je huis, maar vind je nergens een nest? Dan kan het zijn dat het nest zich bij een van je buren of in de natuur nabij je huis bevindt. Om wespenoverlast te bestrijden, plaatsen we wespenvallen op strategische plekken. We doen dit om ze weg te vangen voor ze overlast kunnen bezorgen op de plaatsen waar je ze wil voorkomen.

Wat doe ik bij een wespennest?

Om je wespenplaag te bestrijden, moet je het nest natuurlijk eerst weten te vinden. Een wespennest is grijs-beige van kleur en kan op de meest gekke plaatsen voorkomen. In het voorjaar is het vaak nog niet zo groot, maar tegen de zomer kunnen er tot wel 10.000 wespen in één nest zitten. Probeer te volgen waar de wespen heen vliegen en achterhaal zo waar het wespennest zich bevindt.

Als je een wespennest ontdekt is het belangrijk om onmiddellijk actie te ondernemen. Probeer in geen geval het wespennest zelf te bestrijden. Je kan in elke gemeente de brandweer bellen om het wespennest te laten verdelgen, maar zij kunnen vaak niet meteen inspringen. Een professionele ongediertebestrijder zoals FEROKILL is een stuk flexibeler en sneller. Probeer het wespennest vooral niet zelf te verdelgen met goedkope alternatieven uit de doe-het-zelf-winkel. FEROKILL spuit een bestrijdingspoeder in het nest dat de wespen doodt en geen schade toebrengt aan de omgeving.

Wat met een bijennest?

Als je met een bijennest zit in plaats van een wespennest, mag je dit niet verdelgen. Bijen zijn, net als wespen, nuttige en beschermde insecten die je niet mag doden. Je kan het bijennest vaak gratis laten ophalen door een imker uit de buurt.

 

Zit je met een wespennest, laat het dan zeker verdelgen door een professionele ongediertebestrijder. Vraag raad aan de experts van FEROKILL en geniet van een wespenloze zomer op je terras.

Ik wil contact opnemen

Gerelateerde berichten

  • agressieve wespen nazomer september

    Waarom zijn wespen agressiever in augustus & september?

    De zomer waar we zo lang op gewacht hebben, lijkt in september nu toch zijn opwachting te maken. Barbecues worden ingehaald, rosé wordt koud gelegd, vrienden worden uitgenodigd. Maar in de laatste zomermaanden hou je best ook rekening met een onuitgenodigde gast: de wesp. In augustus en september zijn wespen......

    Lees meer >

  • zomer ongedierte

    De zomer komt eraan. Let op voor dit ongedierte!

    De zomer staat voor de deur. Net zoals wij van het warme weer houden, doen veel soorten ongedierte dat ook. Wil je weten waar je mee te maken kan krijgen volgende zomer? En hoe je deze beestjes kan bestrijden en voorkomen? Lees dan zeker verder....

    Lees meer >

  • weetjes over wespen

    6 dingen die je nog niet wist over wespen

    Met het mooie weer in aantocht, duiken binnenkort ook al die vervelende insecten weer op in je huis, op het terras of in de tuin. Wespen zijn daarbij vaak de boosdoeners, vooral voor wie allergisch is aan wespensteken. Maar wist je deze 6 dingen al over wespen?  ...

    Lees meer >