Een wespennest in spouwmuur: wat nu?

wespen-in-spouwmuur

Ervaar je een komen en gaan van wespen terwijl je net rustig op je terras zit? De kans bestaat dat je met een wespennest in je spouwmuur zit. Contacteer onmiddellijk een professionele ongediertebestrijder en probeer zeker niet zelf het nest te bestrijden.

 

Wespennest in spouwmuur herkennen

Laat je innerlijke speurneus los en probeer het traject van de wespen te achterhalen. Eindigt dat traject bij een kapotte voeg of een spleet in de muur? Dan mag je er haast zeker van zijn dat het binnen in de muur krioelt van de wespen. Een koningin koos dit warme, veilige en droge plekje uit om haar gigantische gezin te starten.

Nu het speurwerk erop zit, contacteer je het best meteen een professionele ongediertebestrijder. Laat het probleem zeker niet aanslepen, want hoe langer de wespen daar zitten, hoe groter de schade aan isolatiemateriaal. Wespen knagen vanalles kapot om het nest te kunnen uitbreiden.

Maak de ingangen van het nest in de spouwmuur ook niet dicht zonder eerst de wespen te laten verwijderen. De diertjes vinden vast en zeker een uitweg, en richten in het proces nog meer schade aan.

 

Wespennest in spouwmuur professioneel bestrijden

Als je met een wespennest in een spouwmuur zit, is het niet het moment om de held uit te hangen. Je wil echt niet aangevallen worden door een horde agressieve wespen omdat je zelf hun thuis probeert te vernielen.

Een beter idee is om FEROKILL te contacteren, een professionele ongediertebestrijder met alle knowhow en materiaal om je van je wespenprobleem te verlossen. Ontdekken hoe we te werk gaan? Dat doe je hier.

Als het werk is opgeknapt, moet je alleen nog voorkomen dat je binnen de kortste keren opnieuw met hetzelfde probleem zit. Daarvoor kan je bijenbekjes kopen. Deze handige stalen roostertjes stop je in de open voegen in de muur. De ventilatie blijft, maar wespen (en bijen) hebben geen kans.

Denk je met een wespennest in huis te zitten? Laat dat meteen verifiëren door FEROKILL.

Contacteer ons

Gerelateerde berichten

  • agressieve wespen nazomer september

    Waarom zijn wespen agressiever in augustus & september?

    De zomer waar we zo lang op gewacht hebben, lijkt in september nu toch zijn opwachting te maken. Barbecues worden ingehaald, rosé wordt koud gelegd, vrienden worden uitgenodigd. Maar in de laatste zomermaanden hou je best ook rekening met een onuitgenodigde gast: de wesp. In augustus en september zijn wespen......

    Lees meer >

  • zomer ongedierte

    De zomer komt eraan. Let op voor dit ongedierte!

    De zomer staat voor de deur. Net zoals wij van het warme weer houden, doen veel soorten ongedierte dat ook. Wil je weten waar je mee te maken kan krijgen volgende zomer? En hoe je deze beestjes kan bestrijden en voorkomen? Lees dan zeker verder....

    Lees meer >

  • weetjes over wespen

    6 dingen die je nog niet wist over wespen

    Met het mooie weer in aantocht, duiken binnenkort ook al die vervelende insecten weer op in je huis, op het terras of in de tuin. Wespen zijn daarbij vaak de boosdoeners, vooral voor wie allergisch is aan wespensteken. Maar wist je deze 6 dingen al over wespen?  ...

    Lees meer >