Bedwantsen herkennen en bestrijden: deze tips moet je kennen

bedwantsen bestrijden

Bedwantsen zijn aan een grote opmars bezig, en niet enkel in Parijs. De beestjes verspreiden zich snel en hardnekkig. Ze laten opsporen en bestrijden is nodig, want bedwantsen worden snel resistent en ze zijn niet in één keer weg. In de meeste gevallen heb je dan ook een professionele ongediertebestrijder nodig.

 

Hoe herken je bedwantsen?

Word je wakker met bloed op je lakens en kleine beten op je lichaam, dan heb je vermoedelijk last van bedwantsen. Bestrijden begint bij een grondige inspectie, ze zijn namelijk klein en moeilijk te vinden. Ferokill doet daarom beroep op een speurhond, die samen met z’n begeleider de beestjes opspoort. We kunnen ook gebruik maken van bedwantsendetectieplaatjes.

Wat zijn bedwantsen?

Een bedwants is een parasiet die bloed zuigt bij mensen en warmbloedige dieren om te kunnen leven. Een volwassen exemplaar heeft een roodbruin, plat, ovaalvormig lijf van ongeveer 8,5 millimeter. De beestjes kunnen niet vliegen of springen en blijven daardoor meestal in de buurt van de slaapplek van hun slachtoffer, jouw bed dus.

Kan je bedwantsen zelf bestrijden?

Bedwantsen zijn niet makkelijk zelf te bestrijden want ze overleven lang en zijn vaak immuun voor insecticide. Daarom heb je bij een plaag zeker professionele hulp nodig. Niemand is gediend met beestjes die je in je slaap bijten, dus snel bestrijden is de boodschap! Ferokill heeft een manier gevonden om bedwantsen zeer efficiënt te bestrijden. Deze unieke manier is een combinatie van technieken. Ferokill bestrijdt de bedwantsen door ze op te sporen, de kamer te behandelen met een contactinsecticide en eventueel te stomen. Bovendien is de behandeling niet eenmalig en kan ze voor elke kamer anders zijn.

Hoe kan je jezelf beschermen tegen bedwantsen?

  1. Laad jouw koffers na een reis nooit uit op de slaapkamer. Je doet dat beter in de garage of de inkomhal.
  2. Stofzuig grondig jouw reiskoffers en de ruimte waar je ze hebt uitgeladen.
  3. Stop kleren in de diepvriezer. Kleren die je na een reis niet op hoge temperaturen kan wassen, stop je best in de diepvriezer. Bedwantsen kunnen namelijk ook niet tegen vrieskou, maar je spullen moeten dan wel minstens twee weken in de vriestemperaturen blijven liggen.
  4. Controleer de bedden op hotel. Op plekken waar veel mensen komen, kunnen bedwantsen zich snel verspreiden. Controleer daarom goed de bedden wanneer je op reis gaat. Zie je zwarte puntjes op de matras? Roep dan even een hotelbediende.
  5. Wees niet enkel op hotel alert voor dat ongedierte. Ook op kantoor, de trein of openbare plaatsen kunnen bedwantsen zitten.

Deze maatregelen zijn soms niet voldoende. Bedwantsen kunnen lang overleven in jouw matras of bed zonder voeding en zijn resistent tegen insecticide, waardoor het probleem kan terugkeren. Aarzel daarom niet om professionele ongediertebestrijder FEROKILL in te schakelen.

 

Heb je last van bedwantsen in jouw hotel? Vermijd imago-schade! 

Gerelateerde berichten