Krekels in je huis of krekelgeluiden in je kelder gespot?

Krekels doen weinig kwaad, maar als ze plots in grote aantallen aanwezig zijn, hebben we een ander verhaal. Krekels komen af op warmte en eten. Krekelgeluiden in huis? Dan ga je best op onderzoek!

Contacteer ons voor een gratis inspectie

Ongedierte
Krekels

Hoe maakt een krekel geluid?

Krekels maken geluid door de vleugels snel over elkaar te wrijven. De mannetjeskrekel herken je aan het typische krekelgeluid. Het vrouwtje daarentegen is eerder stil, maar werkt hard aan haar eitjes. Afhankelijk van haar dieet kan ze tot 2600 eieren leggen. Bedenk je eens welke schade 2600 krekels kunnen aanrichten?

Een veldkrekel of een huiskrekel?

Een veldkrekel komt niet vaak binnen, maar als je er toch één aantreft, gaat het waarschijnlijk om een gedesoriënteerd beestje. De huiskrekel daarentegen vind je wel vaak terug in bakkerijen en boerderijen. Deze krekelsoort is een alleseter die zich tegoed doet aan plantaardige restjes, afvalstoffen, leer, wol, linnen en andere stoffen. 

Een aantal nuttige tips tegen krekels:

  • Vang de krekels met lokaas of plaats lijmvallen op veel voorkomende plaatsen.
  • Sluit ramen en deuren en zorg dat de kleinste gaatjes afgesloten zijn.
  • Bewaar je vuilzak altijd afgesloten. Dit trekt ongedierte aan.
  • Hou je gras kort.
  • Haal een hagedis of varaan in huis! Heel effectief, maar met de vorige tips kom je ook al een eind!

Contacteer ons nu

FEROKILL helpt je met de preventie, detectie en bestrijding van krekels bij je thuis, in je zaak of in je bedrijf. Big or small, we’ll get them all!