Een meelmot, cacaomot, kleermot of vruchtmot gespot?

Duiken er plots motjes op in je keukenkast? Of heeft je favoriete trui opeens extra verluchtingsgaten? Dan kan dit het werk zijn van de mot. In onze woning komen verschillende soorten motten voor zoals de meelmot, de cacaomot, de kleermot en vruchtmot.

Contacteer ons voor een gratis inspectie

Ongedierte
Motten

Motten zijn onschadelijk, maar vooral onsmakelijk!

De meesten zal je ontdekken in je voorraadskast waar ze lekker smullen van je chocolade, noten, pasta, rijst, graanproducten en dierenvoer. De kleermot verstopt zich in je kleerkast tussen je wollen en bonte kledij. Heb je er een gespot? Schiet dan snel in actie!

Motten ontdekken in je keuken of kledingkast is niet leuk. In no time breiden ze uit en zie je ze in heel je huis. Motten leggen hun eitjes op je kledij of op je eten. Ontwikkelen de eitjes zich tot mottenlarven, dan voeden ze zich aan het voedsel en verspreiden ze hun uitwerpselen. Het zijn dan ook die uitwerpselen die jouw eten gaan vervuilen en besmetten. Gelukkig is het onschadelijk voor onze gezondheid, maar smakelijk is anders!

Motten gespot in de keuken? 5 tips om de motten te bestrijden:

 1. Zie je regelmatig motten fladderen in je keuken? Bekijk elk product in je voorraadkast afzonderlijk. Is het besmet door larven of twijfel je? Weggooien! Bekijk zowel de open verpakking als de gesloten pakjes. 
 2. Alle overgebleven producten invriezen. Ook eten dat in glazen bokalen of kartonnen verpakking zit. De koude temperatuur doodt de eitjes en de mottenlarven.
 3. Maak je hele kast van onder tot boven schoon. Zuig met de stofzuiger tussen alle kieren, gaten en planken. Maak de kast nadien proper met azijn. 
 4. Spot je nog motten op de muren of in de kasten, dood ze dan meteen. 
 5. Blijf alert voor de komende maanden en controleer je eten. Als de eitjes na verloop van tijd uitkomen, kan de plaag opnieuw starten en kan je opnieuw het stappenplan doorlopen.

Tips & tricks om de kleermot te bestrijden!

 1. Zorg dat je geen motten binnenkrijgt. Motten reizen dikwijls mee, dus wees op je hoede!
 2. Hang je kledij in de zomer eens buiten. De kleermot haat licht.
 3. Houd je kleren proper en laat ze regelmatig luchten. Hang ze liefst wat uit elkaar in je kast.
 4. Zorg voor voldoende ventilatie.
 5. Steek kledij die je niet vaak aandoet in goed afgesloten dozen.
 6. Vermijd vochtige materialen of kledij in de kast.

Get them all!

Zit je met een steeds terugkerende mottenplaag? 

Aarzel niet langer en schakel een professionele ongediertebestrijder in. FEROKILL pakt de oorzaak aan en concentreert zich op de eitjes en de mottenlarven. In voedingsindustrieën hangen we detectiepotten op en komen we elke 2 maanden controleren. 

Contacteer ons nu

FEROKILL helpt je met de preventie, detectie en bestrijding van motten bij je thuis, in je zaak of in je bedrijf. Big or small, we’ll get them all!