Ovenvisjes, papiervisjes of zilvervisjes? What’s in a name?

Kleine zilverachtige beestjes in je keuken gezien? Is je papier of boekenrek op zolder overal aangevreten? Dan heb je mogelijks te maken met het zilvervisje, het ovenvisje of het papiervisje.

Contacteer ons voor een gratis inspectie

Ongedierte
Ovenvisjes

Wat doen tegen zilvervisjes?

Zilvervisjes houden van vochtige omgevingen. Meestal houden ze zich schuil in je badkamer, afvoerleidingen of onder de vloerbedekking. Hier zijn enkele tips tegen zilvervisjes:

  • Ventileer je huis en houd de vochtigheidsgraad van je woning in de gaten. Een vochtigheidsgraad boven de 75% is ideaal voor de zilvervisjes. 
  • Controleer je woning op lekken of opstijgend vocht.

Wat doen tegen papiervisjes?

Papiervisjes wonen het liefst in goed geïsoleerde en warme huizen. Ze smullen van behangpapier, schilderijen, papieren, boeken en archiefmateriaal. Tips tegen papiervisjes:

  • Bewaar je documenten en archieven op zolder of in je kelder in grote plastieken dozen. 
  • Zorg dat je behang goed tegen de muur plakt.
  • Controleer regelmatig je kunstwerken en boeken op schade.

Wat doen tegen ovenvisjes?

Ovenvisjes genieten van warme temperaturen tussen de 32 en de 38 graden en vertoeven zich het liefst in keukens of badkamers. Vooral bij professionele keukens van bakkers of restaurants merken wij een toenemend probleem. Tips tegen ovenvisjes.

  • Regelmatig grondig schoonmaken! Ook op plekken waar je niet gemakkelijk bij kan.
  • Zorg dat de temperatuur laag blijft in ruimtes waar een hoge temperatuur niet nodig is.
  • Bewaar geen karton of papier in jouw warme omgeving. Dit trekt de ovenvisjes aan!

Zilvervisjes, papiervisjes en ovenvisjes bestrijden

Weet je niet goed met welk visje je te maken hebt? Ons team van experten komt graag even langs om je hierbij te helpen. We spuiten met onschadelijke insecticide in alle kieren en spleten. Na enkele weken komen we nog eens langs voor een nabehandeling.

Contacteer ons nu

FEROKILL helpt je met de preventie, detectie en bestrijding van ovenvisjes bij je thuis, in je zaak of in je bedrijf. Big or small, we’ll get them all!