Vlooien in huis gesignaleerd?

Heb je honden of katten in huis en merk je dat ze voortdurend krabben of in hun eigen pels bijten? Voel je zelf kleine beten op je voeten en onderbenen?

Contacteer ons voor een gratis inspectie

Ongedierte
Vlooien

Vlooien bij mensen, katten of honden?

De kattenvlo is onze vijand nummer één! Ze nestelt zich in de pels van onze geliefde huisdieren en legt nieuwe eitjes bij de vleet. Je mag rekenen dat er per volwassen vlo die je op je kat of hond vindt, er zeker 10 tot 30 andere vlooien in je huis zitten. Na verloop van tijd komen de vlooieneitjes terecht in het tapijt, beddengoed en spleten tussen de vloer en groeien ze in 3 weken uit tot een volwassen vlo. En dan begint de hele cyclus opnieuw! Kom snel in actie en maak je huis vlooienvrij!

4 tips om een vlooienplaag te voorkomen:

  • Katten of honden in huis? Dagelijks grondig stofzuigen is een must!
  • Was de kussens of dekens waar je huisdier vaak mee in contact komt op hoge temperatuur.
  • Kam je dier regelmatig met een vlooienkam.
  • Vraag advies aan een dierenarts of een ongediertebestrijder rond welke producten je kan gebruiken om de vlooien te bestrijden.

Anti-vlooienspray om vlooien te bestrijden?

Als de vlooienplaag binnen de perken blijft, kan je deze gemakkelijk zelf behandelen met een anti-vlooienspray die je in de meeste doe-het-zelf-zaken vindt. Nadeel is dat deze spray vaak een nawerking mist. De uitdaging is dat je zowel de vlooien, de eitjes én de larven moet tegengaan en dan is een professionele bestrijding aan te raden. 

Contacteer ons nu

FEROKILL helpt je met de preventie, detectie en bestrijding van vlooien bij je thuis, in je zaak of in je bedrijf. Big or small, we’ll get them all!