Muizen bestrijden

Krabbende geluiden achter je muren of plafonds? Muizenkeutels gespot in je voorraadkast? Dan heb je vermoedelijk muizen in huis. Onderneem snel actie voor het een muizenplaag wordt!

Neem contact op

Hoe ontstaat een muizenplaag?

Muizen zijn vriendelijke diertjes, maar in huis zijn ze een plaag. Er zijn meerdere manieren waarop je kan weten dat je muizen in huis hebt:

 • Je hebt muizenkeutels gevonden.
 • Je hoort ‘s nachts getrippel.
 • Je hebt knaagsporen gevonden.
 • Je hebt nestmateriaal gevonden  zoals bv: papier, karton, isolatie,…
 • Je hebt ze zien lopen.

Enkel die laatste reden geeft je natuurlijk absolute zekerheid. Keutels en getrippel kunnen ook van andere diertjes afkomstig zijn zoals vleermuizen of marters. Om je te helpen zekerheid te hebben over je bezoekers, kan FEROKILL je zelfs telefonisch al helpen.

Bel ons meteen

Professionele bestrijding van muizen door Ferokill

Na je aanvraag contacteren we je telefonisch. We maken een situatieschets van het gebouw en de omgeving enerzijds, en van het ongedierteprobleem anderzijds. Aan de hand van jouw input kunnen we de geschikte oplossing aanreiken. 

We stellen daarna een voorstel voor behandeling voor via ons digitaal signeerplatform. Bij akkoord komt deze opdracht in onze planning te staan waarna je 1 werkdag na ondertekening wordt gecontacteerd om een geschikt moment in te plannen. 

Een standaard job voor muizen bestaat uit 2 behandelingen. 

Behandeling 1 

Onze expert-technieker komt zo snel mogelijk langs voor een visuele inspectie om verder te gaan op de telefonische situatieschets. Hij maakt als het ware een beoordeling van het gebouw en beoordeelt de graad van de plaag.   

In het geval van muizen gaan we vooral zoeken waar hun nest zit en waar ze vandaan komen. Dit kan aan de hand van sporen die de muizen achterlaten (smeersporen, uitwerpselen, knaagschade, etc….). Dan kijken we of er een mogelijke voedingsbron aanwezig is. Nog voor de behandeling krijg je enkele tips om het probleem aan te pakken. 

Onze behandelingen zijn voornamelijk corrigerende acties op korte termijn. Tijdens ons 1e bezoek plaatsen we lokdoosjes op strategische plaatsen, afhankelijk van waar de sporen van muizen te vinden zijn. We kunnen verschillende soorten bestrijdingsmiddel gebruiken of op een volledig non-toxische manier te werk gaan. 

Je krijgt ook advies wat betreft afdichting: de muizen zijn ergens binnen gekomen en om andere muizen buiten te houden, is het cruciaal hier werk van te maken. Ook moet je er zeker van zijn dat de muizen geen ander voedsel meer vinden. We noemen dit “wering”. 

Van zodra de eerste behandeling achter de rug is, krijg je een e-mail met de bevindingen, documentatie en eventuele aanbevelingen op korte en lange termijn. 

Behandeling 2 

De 2e behandeling na 2 à 3 weken is in feite een herhaling van de eerste. We doen dit omdat er vaak een langere periode nodig is om een plaag op te lossen. We controleren of de muizen van het product hebben gegeten en welk soort bestrijdingsmiddel het beste werkt. Op basis daarvan gaan we lokdoosjes aanvullen. Goed om weten: de lokdoosjes die we gebruiken zijn veilig afgesloten en daardoor niet toegankelijk voor kinderen of huisdieren. We kijken ook of de aanbevelingen die we daarvoor gegeven hebben goed zijn opgevolgd.  

Na behandeling 2 ben je van je probleem verlost. *

Na de behandeling 

Je ontvangt van ons een e-mail met een overzicht van de uitgevoerde acties en preventieve maatregelen op lange termijn om vrij van muizen in huis te blijven. 

Enkele weken na de behandeling ontvang je nog een e-mail om de effectiviteit na te gaan. Indien het probleem toch niet opgelost zou zijn, dan kunnen we eventuele volgende stappen bekijken. 

* in 95% van de gevallen ben je na een behandeling van het ongedierteprobleem verlost. Het kan ook zijn dat je in een omgeving woont waar frequente opvolging nodig is en waar altijd risico gaat zijn op infestatie. In dat geval kan je beroep doen op onze ongedierteverzekering. We komen dan, afhankelijk van het ongedierte, op bepaalde frequenties langs om nieuwe uitbraken te voorkomen of te bestrijden.

Ik wil graag meer info over de ongedierteverzekering

Muizen bestrijden: enkele tips!

Een muis is best schattig, maar niet in je huis of zaak, want de huismuis kan een ware ravage aanrichten en verspreidt bovendien ziektes. Wanneer je muizenkeutels ziet of knaagschade vaststelt, kan je best niet te lang wachten.

 • Kuis je kasten en maak elke hoek en kier proper.
 • Berg al je etenswaren op in plastic afsluitbare bakken.
 • Sluit je kasten en deuren.

Meer tips om muizen te bestrijden vind je hier.

Waarom Ferokill?

 • Grondige en snelle interventie | Voor een dringend probleem of als preventieve aanpak.
 • 24/24 en 7/7 bereikbaar | Bel ons nu op en wij zijn straks al naar je onderweg!
 • 100% discretie | Wij komen langs zonder dat klanten het merken.
 • Veiligheid primeert | Ecologische producten die het ecosysteem niet verstoren.
 • Gegarandeerde oplossing | Wij bestrijden het probleem tot het opgelost is!
 • Volgens de richtlijnen van HACCP & BRC | Wij leveren wettelijke certificaten af.
 • Uitgebreid portfolio | Duizenden tevreden klanten in uiteenlopende sectoren.
Contacteer ons snel voor een gratis offerte

Contacteer ons nu

FEROKILL helpt je met de preventie, detectie en bestrijding van muizen bij je thuis, in je zaak of in je bedrijf. We zijn actief in heel Vlaanderen en Brussel.

  Ik ben een:*

  Hoe wil je door ons gecontacteerd worden?*

  Van welk ongedierte heb je last?

  Vul deze code in in onderstaand veld: captcha

  Een kwalitatieve oplossing

  24/24 en 7/7 bereikbaar

  100% discretie

  Veilig voor iedereen