Hoe schadelijk zijn pissebedden?

Eerst het goede nieuws. Pissebedden zijn niet gevaarlijk voor de mens. Ze zijn zelfs heel belangrijk voor het ecosysteem. Vooral omdat ze een lekker tussendoortje zijn voor andere dieren (egels, vogels, muizen, spinnen …).

Het wordt natuurlijk wel vervelend als ze in grote aantallen binnen geraken. Dan zouden ze wel eens aan je voedselwaren kunnen zitten. En pissebedden leggen het ganse jaar door eitjes die je niet met het blote oog ziet. Hun populatie zal dan ook snel groeien. Dan is een professionele bestrijding de beste oplossing!

Pissebedden herkennen

Hoe weet je of je met pissebedden zit?

Pissebedden zijn kleine kreeftachtigen met 14 pootjes. Het zijn dus geen insecten. Ze leven op het land, maar kunnen niet zonder warmte en vocht. Daarom vind je ze altijd verzameld in vochtige, warme ruimtes. Het zijn ook nachtdieren die actief worden wanneer het donker is. Dan zoeken ze hun voedsel. Ze leven van plantaardig materiaal (gewassen, planten …) en in sommige noodgevallen van dode dieren.

Je herkent pissebedden makkelijk aan hun grijsbruine kleur en hun pantser met schubben. Als je er één ziet, mag je ervan uitgaan dat er nog andere zijn. Als je pissebedden in huis hebt, vind je vast de velletjes van hun pantser terug. De diertjes vervellen een aantal keer in hun tweejarig bestaan.

Onze oplossing voor jouw pissenbeddenprobleem

Professionele pissenbeddenbestrijding

Voor de behandeling

Na je aanvraag contacteren we je telefonisch om je te informeren over pissebedden en hoe we te werk gaan. We gaan samen op zoek naar de oorzaak, zodat we meteen tips en aandachtspunten kunnen meegeven.

We stellen daarna een voorstel voor behandeling voor via ons digitaal signeerplatform. Bij akkoord komt deze opdracht in onze planning te staan waarna je 1 werkdag na ondertekening wordt gecontacteerd om een geschikt moment in te plannen.

Behandeling

Onze expert komt tijdens een 1e bezoek de ruimte inspecteren om te kijken waar de pissebedden zich bevinden en wat de precieze oorzaken zijn. In de meeste gevallen zal dit een vochtige plek in huis zijn. Dan vernevelen we een bestrijdingsmiddel met lange nawerking. Tijdens deze spleet-kierbehandeling hebben we vooral aandacht voor plinten, deurlijsten, raamprofielen, enz. De pissebedden zullen meteen sterven door het product.

Na 2 à 3 weken komen we langs voor een 2e behandeling. We vernevelen hier opnieuw de insecticide in de ruimte om de overgebleven pissebedden te verdelgen.

Na de behandeling

Je ontvangt van ons een e-mail met een overzicht van de uitgevoerde acties en preventieve maatregelen om pissebedden te voorkomen. In de meeste gevallen zal je waakzaam moeten zijn voor spleten en kieren en de vochtigheid van je woning in de gaten moeten houden.

Enkele weken na de behandeling ontvang je nog een e-mail om de effectiviteit na te gaan.

Zo gaan we te werk

Een pissenbeddenprobleem moet zo snel mogelijk worden opgelost. Ontdek hoe je in 1-2-3 een afspraak krijgt met een Ferokill technieker.

1
Contacteer ons

Bel ons meteen of laat je gegevens achter.

2
Ontvang een offerte

Onze expert stelt een oplossing op maat voor en bezorgt je een offerte.

3
Maak een afspraak

Na ondertekening belt een technieker je op voor een afspraak.

4
Wees ongediertevrij

Onze technieker komt langs voor de eerste behandeling.

Waarom Ferokill?

Jouw partner voor detectie, preventie en bestrijding van ongedierte

Actief in heel België

Onze ongediertebestrijders werken verspreid over heel het land. Zo is jouw lokale expert in no-time ter plaatse.

100% discreet

Geen zorgen, we rijden niet rond met grote logo’s. We komen langs zonder dat buren of klanten merken dat je met een ongedierteprobleem zit.

Grondige en snelle interventies

Bel ons rechtstreeks of laat je gegevens achter en we contacteren je zo snel mogelijk voor een dringend probleem of preventieve aanpak.

Veiligheid primeert

We zetten in op preventie en werken met ecologische producten die het ecosysteem niet verstoren.

Tips tegen pissebedden

  • Heb je ergens een lek of andere vochtproblemen? Los die zeker op. Pissebedden kunnen niet zonder vocht.
  • Zorg voor voldoende luchtcirculatie in huis, zeker in plekken waar condens zich kan opstapelen. Denk maar aan badkamers, keukens en wasplaatsen. De combinatie van vocht en warmte vermijden is belangrijk.
  • Verklein de kansen op donkere schuilplaatsen. Zorg indien nodig voor meer licht in plekken waar het anders donker is. Losse tegels, lege bloempotten of stapels hout, kranten of dozen zijn ideale plekjes.
  • Pissebedden geraken het huis binnen langs kleine spleetjes in de muren. Maak die goed dicht.
  • Stofzuig regelmatig, zeker in de donkere hoekjes.

Contacteer ons

Contact Form NL

Gelieve te noteren waarover je gecontacteerd wilt worden.