Verschillende soorten vliegen, verschillende oplossingen

Vliegen heb je in verschillende soorten en hebben een verschillende aanpak nodig. De meest voorkomende soorten zijn de klustervlieg, fruitvlieg, rioolvlieg en huisvlieg.

Van welke vliegen heb je last? We helpen je graag verder!

Ontdek hoe we kunnen helpen bij deze vliegen

Klustervliegen bestrijden

Klustervliegen lijken op gewone huisvliegen, maar zijn iets groter en hebben een bruingrijze kleur. In het najaar vormen klustervliegen grote zwermen om te overwinteren. Dit doen ze bijvoorbeeld in een holle boom, maar ook spouwmuren, zolders of hoge gebouwen zijn voor hen geschikte plaatsen. Ze zoeken hun overwinteringsplek in september/oktober en vliegen weer uit tijdens de lente. Wanneer een zwerm klustervliegen dé ideale plek gevonden hebben, keren ze jaarlijks terug. Daarom is het belangrijk om dit snel aan te pakken, tenzij je elk jaar bezoek wilt van een zwerm met honderden klustervliegen.

Zelf klustervliegen aanpakken

Klustervliegen verdelgen kan je eenvoudig zelf doen met onze producten. Gebruik hiervoor de automatische dispenser  die regelmatig insecticide verspreidt. Liever geen insecticide gebruiken? Plaats dan een Ferokill vliegenlamp. Deze lamp trekt de klustervliegen aan en vangt ze op haar kleefplaat.

Fruitvliegjes bestrijden

Deze kleine vliegjes van maar 3 mm tref je in de warmere maanden wel eens aan in keukens en gft-containers. Ze worden aangetrokken door de geur van rottende en gistende producten. Omdat ze razendsnel en in grote getale voortplanten, is het belangrijk om het probleem snel aan te pakken. Fruitvliegen kunnen immers je fruit en groenten bevuilen met hun uitwerpselen.

Snel verlost van fruitvliegjes

Fruitvliegjes komen gemakkelijk binnen, maar zijn ook weer gemakkelijk weer weg te krijgen. Allereerst is preventie heel belangrijk. Zorg ervoor dat je ze simpelweg de kans niet geeft om tot in je keuken te geraken. Bewaar daarom je fruit niet te lang, houd het proper en sluit steeds je vuilnisbak.

Onze oplossing om ze weg te vangen is de Fruitvliegjes Ninja. Zet of hang een potje op in de buurt van de ontwikkelingsbron (fruit, vuilnisbak) en de lokstof doet meteen haar werk.

Rioolvliegjes of motmuggen bestrijden

Rioolvliegjes worden ook wel latrinevliegjes of motmuggen genoemd. Schadelijk zijn ze niet, maar ze kunnen snel in aantal toenemen en zo vervelend worden. Deze vliegjes zijn klein, donker en hebben stevige zwarte haren. Ze komen voor wanneer er zich rioleringsproblemen voordoen, bijvoorbeeld door een kapotte leiding of een septische put die niet goed afsluit.

Zelf rioolvliegjes verdelgen

Je kan een dispenser met insecticide plaatsen, maar let op: dit gaat het probleem niet oplossen. De vliegjes die in aanraking komen met de insecticide zullen meteen sterven, maar zo is de oorzaak nog niet aangepakt. Laat dus ook zeker alle defecten herstellen.

Een professional kan hulp bieden

Vaak is het probleem om uit te maken waar de vliegjes juist vandaan komen. Wij zoeken naar de oorzaak en adviseren de juiste oplossing. Daarnaast plaatsen we een dispenser die insecticide vernevelt of voeren we een oppervlaktebehandeling uit. Hierbij wordt het te behandelen oppervlak ingespoten met een contactinsecticide. Als vliegen hierover lopen, gaan ze dood.

Huisvliegen bestrijden

De huisvlieg of kamervlieg komt voor in de buurt van afval of vee, maar ook rond en in je huis. Ze kunnen enorm vervelend zijn, aangezien ze met hun pootjes bacteriën of andere schadelijke organismen kunnen verspreiden. Je bent ze dus liever kwijt dan rijk, zeker voor ze een plaag vormen.

Huisvliegen bestrijden tips & tricks:

  1. De (elektrische) vliegenmepper: Vliegen hebben een reactiesnelheid van 200 milliseconden. Dus kies je voor een actieve middag, dan is de vliegenmepper iets voor jou!
  2. Vliegenstrip: Ben je eerder van het passievere type? Lok de vliegen dan met een kleefstrip die je op ramen en deuren aanbrengt.
  3. Insecticide: Veel vliegen in huis? Voorkom een vliegenplaag met insecticide tegen vliegen en andere vliegende insecten. Je kan deze producten handmatig verstuiven in de ruimte of in een automatische dispenser plaatsen.

Deskundig advies over vliegenlampen

Grootkeukens en voedingsbedrijven hebben meer baat bij een vliegenlamp. Aangezien FEROKILL aan alles gedacht heeft, stellen wij ecologische producten voor. We adviseren je bij het kiezen en plaatsen van de lampen. Of je kan een kijkje nemen op onze webshop.

Zo gaan we te werk

Een vliegenprobleem moet zo snel mogelijk worden opgelost. Ontdek hoe je in 1-2-3 een afspraak krijgt met een Ferokill technieker.

1
Contacteer ons

Bel ons meteen of laat je gegevens achter.

2
Ontvang een offerte

Onze expert stelt een oplossing op maat voor en bezorgt je een offerte.

3
Maak een afspraak

Na ondertekening belt een technieker je op voor een afspraak.

4
Wees ongediertevrij

Onze technieker komt langs voor de eerste behandeling.

Waarom Ferokill?

Jouw partner voor detectie, preventie en bestrijding van ongedierte

Actief in heel België

Onze ongediertebestrijders werken verspreid over heel het land. Zo is jouw lokale expert in no-time ter plaatse.

100% discreet

Geen zorgen, we rijden niet rond met grote logo’s. We komen langs zonder dat buren of klanten merken dat je met een ongedierteprobleem zit.

Grondige en snelle interventies

Bel ons rechtstreeks of laat je gegevens achter en we contacteren je zo snel mogelijk voor een dringend probleem of preventieve aanpak.

Veiligheid primeert

We zetten in op preventie en werken met ecologische producten die het ecosysteem niet verstoren.

Contacteer ons

Contact Form NL

Gelieve te noteren waarover je gecontacteerd wilt worden.