Vliegen bestrijden

Huisvliegen, fruitvliegjes, klustervliegen, rioolvliegjes, … noem maar op. Ze kunnen al snel een plaag vormen, dus wees er op tijd bij om ze te bestrijden!

Neem contact op

Verschillende soorten, verschillende oplossingen

Vliegen heb je in verschillende soorten en hebben een verschillende aanpak nodig.
Van welke vliegen heb je last? Ontdek snel hoe je er van af komt!

klustervliegenklustervliegen-zw
fruitvliegjesfruitvliegjes-zw
rioolvliegjesrioolvliegjes-zw
huisvlieghuisvliegen

Klustervliegen bestrijden

Klustervliegen lijken op gewone huisvliegen, maar zijn iets groter en hebben een bruingrijze kleur. In het najaar vormen klustervliegen grote zwermen om te overwinteren. Dit doen ze bijvoorbeeld in een holle boom, maar ook spouwmuren, zolders of hoge gebouwen zijn voor hen geschikte plaatsen. Ze zoeken hun overwinteringsplek in september/oktober en vliegen weer uit tijdens de lente. Wanneer een zwerm klustervliegen dé ideale plek gevonden hebben, keren ze jaarlijks terug. Daarom is het belangrijk om dit snel aan te pakken, tenzij je elk jaar bezoek wilt van een zwerm met honderden klustervliegen.

Zelf klustervliegen aanpakken

Klustervliegen verdelgen kan je eenvoudig zelf doen met onze producten. Enerzijds kan je de automatische dispenser gebruiken die regelmatig insecticide verspreidt, anderzijds kan je de Zerox One Shot gebruiken die in één keer leegloopt en de hele ruimte meteen behandelt. Liever geen insecticide gebruiken? Plaats dan een WELL 30 vliegenlamp. Deze lamp trekt de klustervliegen aan en vangt ze op haar kleefplaat.

Raadpleeg een professional

Contacteer ons en onze expert helpt je graag telefonisch verder om het probleem op te lossen.

Bel ons meteen

Fruitvliegjes bestrijden

Deze kleine vliegjes van maar 3 mm tref je in de warmere maanden wel eens aan in keukens en gft-containers. Ze worden aangetrokken door de geur van rottende en gistende producten. Omdat ze razendsnel en in grote getale voortplanten, is het belangrijk om het probleem snel aan te pakken. Fruitvliegen kunnen immers je fruit en groenten bevuilen met hun uitwerpselen.

Snel verlost van fruitvliegjes

Fruitvliegjes komen gemakkelijk binnen, maar zijn ook weer gemakkelijk weer weg te krijgen. Allereerst is preventie heel belangrijk. Zorg ervoor dat je ze simpelweg de kans niet geeft om tot in je keuken te geraken. Bewaar daarom je fruit niet te lang, houd het proper en sluit steeds je vuilnisbak.

Onze oplossing om ze weg te vangen is de Fruitvliegjes Ninja. Zet of hang een potje op in de buurt van de ontwikkelingsbron (fruit, vuilnisbak) en de lokstof doet meteen haar werk.

Rioolvliegjes bestrijden

Rioolvliegjes worden ook wel latrinevliegjes of motmuggen genoemd. Schadelijk zijn ze niet, maar ze kunnen snel in aantal toenemen en zo vervelend worden. Deze vliegjes zijn klein, donker en hebben stevige zwarte haren. Ze komen voor wanneer er zich rioleringsproblemen voordoen, bijvoorbeeld door een kapotte leiding of een septische put die niet goed afsluit.

Zelf rioolvliegjes verdelgen

Je kan een dispenser met insecticide plaatsen, maar let op: dit gaat het probleem niet oplossen. De vliegjes die in aanraking komen met de insecticide zullen meteen sterven, maar zo is de oorzaak nog niet aangepakt. Laat dus ook zeker alle defecten herstellen.

Een professional kan hulp bieden

Vaak is het probleem om uit te maken waar de vliegjes juist vandaan komen. Wij zoeken naar de oorzaak en adviseren de juiste oplossing. Daarnaast plaatsen we een dispenser die insecticide vernevelt of voeren we een oppervlaktebehandeling uit. Hierbij wordt het te behandelen oppervlak ingespoten met een contactinsecticide. Als vliegen hierover lopen, gaan ze dood.

Contacteer ons voor een afspraak

Huisvliegen bestrijden

De huisvlieg of kamervlieg komt voor in de buurt van afval of vee, maar ook rond en in je huis. Ze kunnen enorm vervelend zijn, aangezien ze met hun pootjes bacteriën of andere schadelijke organismen kunnen verspreiden. Je bent ze dus liever kwijt dan rijk, zeker voor ze een plaag vormen.

Huisvliegen bestrijden tips & tricks:

 1. De (elektrische) vliegenmepper: Vliegen hebben een reactiesnelheid van 200 milliseconden. Dus kies je voor een actieve middag, dan is de vliegenmepper iets voor jou!
 2. Vliegenstrip: Ben je eerder van het passievere type? Lok de vliegen dan met een kleefstrip die je op ramen en deuren aanbrengt.
 3. Insecticide: Veel vliegen in huis? Voorkom een vliegenplaag met insecticide tegen vliegen en andere vliegende insecten. Je kan deze producten handmatig verstuiven in de ruimte of in een automatische dispenser plaatsen.

Deskundig advies over vliegenlampen

Grootkeukens en voedingsbedrijven hebben meer baat bij een vliegenlamp. Aangezien FEROKILL aan alles gedacht heeft, stellen wij ecologische producten voor. We adviseren je bij het kiezen en plaatsen van de lampen.

Contacteer ons

Waarom Ferokill?

 • Grondige en snelle interventie | Voor een dringend probleem of als preventieve aanpak.
 • 24/24 en 7/7 bereikbaar | Bel ons nu op en wij zijn straks al naar je onderweg!
 • Actief in heel Vlaanderen en Brussel | Onze lokale ongediertebestrijders zijn in no-time ter plaatse.
 • 100% discretie | Wij komen langs zonder dat klanten het merken.
 • Veiligheid primeert | Ecologische producten die het ecosysteem niet verstoren.
 • Gegarandeerde oplossing | Wij bestrijden het probleem tot het opgelost is!
 • Volgens de richtlijnen van HACCP & BRC | Wij leveren wettelijke certificaten af.
 • Uitgebreid portfolio | Duizenden tevreden klanten in uiteenlopende sectoren.
Contacteer ons snel voor een gratis offerte

Contacteer ons nu

FEROKILL helpt je met de preventie, detectie en bestrijding van vliegen bij je thuis, in je zaak of in je bedrijf.

  Ik ben een:*

  Hoe wil je door ons gecontacteerd worden?*

  Van welk ongedierte heb je last?

  Vul deze code in in onderstaand veld: captcha

  Een kwalitatieve oplossing

  24/24 en 7/7 bereikbaar

  100% discretie

  Veilig voor iedereen