Last van kakkerlakken in huis of in je zaak?

De kakkerlak is een taai beestje en kruipt al zeker 350 miljoen jaar rond op onze planeet. Dit tropisch diertje is daarom moeilijk te bestrijden. Snel actie ondernemen is de boodschap, want een kakkerlak komt nooit alleen…

Contacteer ons voor een gratis inspectie

Ongedierte
Kakkerlakken

Kakkerlak herkennen in 4 puntjes!

  • Snelle jongens gespot? Kom je s ’avonds thuis en zie je snel een bruin of zwart keverachtig diertje wegkruipen wanneer je het licht aandoet? Bingo!
  • Zit er een geurtje aan? Een kakkerlak verspreidt een onaangename geur. Geef je onderdak aan hun hele familie, dan kan het serieus beginnen stinken.
  • Is je koffiepoeder plots verhuisd? De uitwerpselen van de kakkerlak lijken op fijn bruin koffiepoeder. Vergis je dus niet!
  • Doorzichtige velletjes? Kakkerlakken vervellen meerdere keren tijdens hun leven. Als je een doorzichtig capsule vindt, wijst dat op hun aanwezigheid.

Kakkerlakken soorten in België

Hoewel de kakkerlak een tropisch diertje is, komt hij jammer genoeg ook in België regelmatig voor. De meest voorkomende soorten zijn de Duitse kakkerlak, de Oosterse kakkerlak en de Amerikaanse kakkerlak. De kakkerlak komt s ’nachts tevoorschijn en verstopt zich overdag tussen kieren en spleten, bij voorkeur in warme en vochtige plaatsen zoals badkamers en keukens. 

Kakkerlakken wil je niet in je huis of in je restaurant. Ze verspreiden ziektes, zijn drager van bacteriën en zorgen op de koop toe voor een onaangename geur. Vanaf de eerste signalen moet je snel handelen, want kakkerlakken zijn zeer moeilijk te verjagen. 

Kakkerlakken met succes bestrijden

Onze experten bij FEROKILL weten de kakkerlak te lokken door middel van een vangstrip met hormoon of lokstof. Zo achterhalen ze waar het nest zich bevindt om het nadien volledig uit te roeien. We gaan nauwkeurig te werk en gebruiken onschadelijke middelen waardoor we de werking van je keuken niet verstoren. 

Contacteer ons nu

FEROKILL helpt je met de preventie, detectie en bestrijding van kakkerlakken bij je thuis, in je zaak of in je bedrijf. Big or small, we’ll get them all!