Ratten in en rond je huis of zaak gesignaleerd?

Ratten kunnen een echte plaag zijn. Op het platteland of in de stad, ze duiken overal op. Ratten kunnen veel schade toebrengen, maar zijn ook nefast voor de gezondheid. Ferokill is expert in het bestrijden van ratten.

Contacteer ons voor een gratis inspectie

Ongedierte
Ratten

Heb je te maken met de bruine rat of de zwarte rat?

De twee meest voorkomende rattensoorten zijn de bruine rat, de zogenaamde rioolrat, en de zwarte rat. Naast hun verschil in kleur, zijn er enkele manieren om hen te onderscheiden. De zwarte rat is een ware klimmer en zal je dus vaak op hoogte aantreffen. Deze atleet kan perfect op kabels lopen of via planten aan je gevel je huis of bedrijf binnenkomen. De bruine rat vind je in vochtige en niet al te warme omgevingen zoals kelders, riolen, schuren en opslagplaatsen. 

Hoe een rattenplaag voorkomen: 6 tips!

  • Afval of etensresten opruimen
  • Voedsel gesloten opbergen
  • Geen wildgroei tegen de gevel
  • Ventilatieopeningen afdichten
  • Gaten in de muur of spleten onder de deur opvullen
  • Rommelhoeken opruimen

Ratten bestrijden: Hoe begin ik eraan?

Kwamen onze tips om ratten te voorkomen bij jou te laat? Haal dan maar het grof geschut boven, want dit zijn geen diertjes om zonder handschoenen aan te pakken. Ratten laten zich moeilijk herkennen en bestrijden, daarom neem je best een expert onder de arm. Ferokill is specialist in ratten bestrijding.

Ratten worden meestal met vergif bestreden.

Heb je andere huisdieren rondlopen, dan kan dit delicaat zijn. FEROKILL kan je hierbij helpen. We kunnen jou ook adviseren met het plaatsen van lokdozen, vallen en klemmen. Afhankelijk van plaats tot plaats werken we met een ander lokaas. Om ratten op een effectieve manier te bestrijden, werken we steeds op maat. 

Contacteer ons nu

FEROKILL helpt je met de preventie, detectie en bestrijding van ratten bij je thuis, in je zaak of in je bedrijf. Big or small, we’ll get them all!