Klustervliegen? Zo kan je ze herkennen en verjagen

klustervliegen bestrijden raam

Een zwerm vliegen die de boel op stelten zet? Dan heb je last van klustervliegen. Gelukkig kan je zelf stappen ondernemen om de plaag te bestrijden. En er is altijd Ferokill die raad weet.

Hoe herken je klustervliegen?

Klustervliegen zien eruit als de gewone vliegen die je in je woonkamer tegenkomt, al zijn ze vaak nog wat dikker, groter en meer behaard. Ze clusteren samen in grote zwermen van honderden tot zelfs duizenden. Dat doen ze om te overwinteren. Ze geven de voorkeur aan warme (en vaak dus hoge) gebouwen. Daarom vind je ze vaak op zolder, of in kerktorens. Ook holle bomen en spouwmuren zijn geliefde plekjes.

Wanneer zijn klustervliegen actief?

De activiteit van klustervliegen kent twee pieken. In de periode september-oktober zoeken ze samen een plekje om de winter door te komen. De tweede piek ligt rond mei, wanneer de vliegen weer actief worden door de warmere temperaturen. Goed om te weten: eenmaal je ze op bezoek hebt gehad, geraak je er niet meer vanaf. Klustervliegen zoeken elke winter dezelfde plek op.

Hoe kan je klustervliegen verjagen?

Bij klustervliegen zet je het best meteen de serieuze middelen in. Onze insectenspray, in combinatie een automatische dispenser, daar kom je al een heel eind mee.

Naar de webshop

Heb je ondanks dat nog altijd last van klustervliegen? Aarzel dan niet om professionele ongediertebestrijder Ferokill te contacteren. Een expert helpt je via telefoon verder.

Contacteer ons

Gerelateerde berichten