Alles wat je moet weten bij een mierenplaag!

mieren bestrijden

Mierenplaag? Miserie! Je kent ze wel: de mieren uit tekenfilmpjes die er met gehele picknicks vandoor gaan. Als je niet oplet, nemen ze de mand ook nog mee! In realiteit loopt het gelukkig zo’n vaart niet, maar je hebt ze liever toch niet in huis of als gast op je tuinfeestje. Het grootste probleem is dat mieren als een goed georganiseerde bende zijn: als er eentje weet waar er lekkers te vinden is, mobiliseert hij de hele mierenkolonie. Dit is wat je moet weten bij een mierenplaag!

 

Een mierenplaag bestrijden doe je zò

Mieren volgen een geurspoor. De mier die eten heeft ontdekt, leidt zijn companen langs het pad mee. Dit geurspoor verklaart waarom ze zo mooi op een rijtje lopen. Dé manier om hun strooptocht te stoppen is dus dit geurspoor te onderbreken. Zo is er het eeuwenoude trucje met de koperen muntjes: leg je deze op hun pad, kunnen ze er niet meer overheen. Andere manieren, zoals krijt, babypoeder, citroen, knoflook, witte peper, koffiegruis, kruidnagel of uisnippers strooien, volgen ditzelfde principe.

 

Pak de oorzaak aan: de mierennest verdelgen

Enkel hun voedseltoevoer aanpakken is vrij mier-vriendelijk maar lost je probleem niet echt op. De mierennest zit er helaas nog steeds. Als je die hebt gelokaliseerd, kan je ‘m eenvoudig opscheppen en verplaatsen naar een plek waar de mieren weinig schade kunnen aanrichten, of ‘m proberen te verdelgen met mierenspray. Ook bestaan er lokaasdoosjes met gif in dat de mieren vervolgens meenemen naar hun nest. Als je ze niet allemaal hebt, zijn ze in een mum van tijd echter wel weer terug. Heb je geen tijd te verliezen, doe je dus best beroep op een professionele partner om je mierennest te laten verwijderen.

 

Voorkomen is beter dan mieren bestrijden

Zoals altijd hou je ongedierte best van gewoon weg. Een vuilzakje aan de achterdeur laten staan, de restanten van de barbecue in de tuin niet meteen opruimen of eten op het aanrecht laten staan: alle drie ideale manieren om binnen de kortste keren een colonne over de vloer te krijgen! Zorg voor een propere, opgeruimde keuken en dicht kieren bij ramen en deuren goed af. Vergeet ook die tuintafel niet!

 

Tip!

Mieren houden niet zo van volgende planten, maar in jouw tuin kunnen ze best mooi zijn!

  • Lavendel
  • Tomaten
  • Rozemarijn
  • Goudsbloem

Meer weten over mieren?

 

Heb je alles geprobeerd en wil je graag dat Ferokill jou komt helpen om mieren te bestrijden? 

Contacteer ons

Afbeelding mieren komt van

Salmen Bejaoui

Gerelateerde berichten